- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руд, Бекер и Алкарас пружили подршку Ђоковићу – Циципас је био шокиран

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
Пратите нас
После повлачења Новака Ђоковића са Ролан Гароса због повреде колена, Борис Бекер, Каспер Руд, Карлос Алкарас и Стефанос Циципас пожелили су српском асу брз опоравак.
После феноменалног меча у ком је Новак Ђоковић после четири и по сата борбе савладао Франциска Серундола, први рекет света најавио је да постоји шанса да одустане од наставка турнира што се и десило.
Новак је задобио оштећење медијалног менискуса десног колена и због тога није могао да настави такмичење, а ова информација оставила је тениски свет у шоку.
Леп гест направио је Каспер Руд, норвешки тенисер, који је требало да буде противник српском асу у четвртфиналу. Норвежанин се огласио одмах после Новакове објаве и истакао је да му је жао што је такав начин прошао у полуфинале.
„Брз опоравак Ноле. Надам се да се видимо поново здрави на трави“, написао је Руд.
Поводом Новакове повреде огласио се и Борис Бекер, некадашњи немачки тенисер и бивши тренер српског аса.
„То је тешка повреда и неће проћи до сутра, то ме оставља без речи. Колена вам требају на трави, клизите све време. Медијални менискус је озбиљна повреда и природно се поставља питање да ли је потребна операција. Желим му брз опоравак и да опет буде фит за сезону на трави“, написао је Бекер.
Питање везано за Новаково повлачење било је неизбежно и на конференцијама Карлоса Алкараса и Стефаноса Циципаса.
Млади Шпанац који се пласирао у полуфинале Ролан Гароса истакао је да се Новак много пута вратио још јачи и да му жели брз опоравак.
„Био сам изненађен због тога што се повукао са турнира. Гледао сам меч против Серундола, завршио је меч играјући одличан ниво тениса. Деловало је да нема бола у завршници меча, било ми је изненађење што се повукао. Причао је са тимом, доктором, тенис је такав понекад, морате да се борите са тим. Када немате Новака на турниру, то је лоше за навијаче, да не могу да гледају једног од најбојлих играча света“, рекао је и наставио.
„Видео сам да је повреда менискуса, нисам знао колико је озбиљна повреда, ако ми кажете да постоји руптура. Нисам лекар нити знам колико дуго ће бити ван терена. Руптуре никада нису добре вести. Све што могу да кажем сада је да се надам да ће брзо да се опорави брзо. Показао је много пута да се враћа много јачи после повреда и да то ради брзо. Желим му да се што пре опорави и врати на терен. Да сви можемо да уживамо у његовом тенису“, поручио је Алкарас.
Са друге стране грчки тенисер рекао је да Новаково повлачење може да помогне неком другом играчу да дође до титуле.
„Наравно да сам био шокиран, никада не видите Новака да се повлачи са турнира. Морао сам да се припремам за свој меч. Нисам много размишљао о томе. Видео сам против Серундола да је повређен, вратио се у том мечу, има сјајну вештину да се такмичи на том нивоу и то повређен и да победи. Можда то помогне неким другим играчима, да отвори простор за некога да освоји Гренд слем титулу“, рекао је Циципас.
Још увек нема прецизнијих информација колико би Новакова пауза могла да потраје.
Ливерпул, Клоп, Салах, Фирмино - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
СПОРТ
Скандал – Ливерпулов спонзор оптужен за помагање тероризма
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала