- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаков глас нико није желео да чује – приложио је најтежи доказ да је у праву

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
Пратите нас
Иако је Новак Ђоковић током целог меча против Франциска Серундола приговарао судији и супервизору да је терен клизав, нико није реаговао. На крају је управо такав терен био саучесник у повреди најбољег тенисера света због које је морао да се повуче са турнира и одмах оперише.
Организатори Ролан Гароса ове године су били немилосрдни према Новаку Ђоковићу. Најпре због распореда због ког је на терену остао до скоро пола четири ујутра, а потом и због клизавог терена поводом ког нико није желео да реагује.
Због услова односно таквог терена српски ас је повредио колено са којим је имао проблем, а потом је тако повређен наставио да пада по терену. Све време указивао је судији на проблем, звао је супервизора да се пожали, али ништа се није десило!
„Ђоковић је више пута рекао како су терени клизави, клизећи и падајући више пута!! Ипак, судија, супервизор и особље знају боље од Ђоковића што је довело до Ђоковићеве повреде“, написао је један од Новакових навијача.
Друштвеним мрежама шириле су се поруке неразумевања према организаторима због понашања према Новаку односно одбијања да се терен среди.
„Чињенице. Организатори супреместили меч Димитрова на Шартрије, Ђоковић је почео око 23 часа, играо је после 3 сата ујутру. Следећег дана их је замолио да среде неравне делове терена. Одбили су. Новаку покидан менискус“, написао је Кростофер Џонсон, новинар.
Новак је и пре инцидента са тереном имао разлога да буде бесан. Меч трећег кола против Лоренца Мустија требало је да почне у 20.15, али је због кише на стадион „Филип Шатрије“ премештен меч Григора Димитрова и Зизу Бергса. Због чега? Никоме није јасно, али Новак је почео меч тек око 11 часова због чега га је завршио тек око пола четири ујутру.
О непоштовању српског аса у једној телевизијској емисији говорио је без задршке Сомвдев Девермна, бивши индијски тенисер.
„Као навијач Новака Ђоковића, бесан сам на организаторе због онога што се догодило пре прошлог меча. Требало је са Мусетијем да игра од 20 часова, али су они одлучили да убаце меч Димитрова и Бергса. Да ли би се то десило Роџеру Федереру? Не. Да ли би се то десило Рафаелу Надалу на Ролан Гаросу? Не. Али се десило Новаку Ђоковићу, који има 24 гренд слем титуле, који је актуелни шампион. То је непоштовање. Да ли је он био бесан? Гарантујем да јесте, али је нашао начин да се врати“, рекао је Деверман.
Српски ас одлучио је да се повуче са турнира, а на дан када је трбало да играче четвртфинале против Каспера Руда најбољи тенисер света је оперисан. Опоравак би у најкраћем року могао да траје три недеље и готово је сигурно да ће Новак одустати од Вимблдона како би могао да се опорави за Олимпијске игре.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2024
СПОРТ
Нове вести о Новаку: „Добили смо информацију да није оперисан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала