- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Финале пре финала које се тиче и Новака

© AP Photo / Ryan SunКарлос Алкарас и Јаник Синер
Карлос Алкарас и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2024
Пратите нас
Иако су у Париз стигли „ровити“ због повреда, Јаник Синер и Карлос Алкарас оправдали су улоге фаворита у свим мечевима и без великих проблема стигли су до полуфинала Ролан Гароса. Њихов меч са посебном пажњом пратиће и Новак Ђоковић.
Када су се упутили у француску престоницу и Јаник Синер и Карлос Алкарас наглашавали су да не осећају да су спремни сто одсто за Ролан Гарос, међутим чини се да су оним што су приказали до полуфинала демантовали сами себе.
У досадашњих осам међусобних дуела и Италијан и Шпанац славили су по четири пута, а само су једном играли на шљаци. Спектакл је загарантован.
Као што је жреб и најавио очекивано Италијана и Шпанца гледамо у борби за финале и све води ка томе да ће тај меч бити једна епска и исцрпна борба. Нема сумње да ће обојица оставити последњи атом снаге на терену и да обојица желе место у финалу јер ко год да прође биће фаворит у борби за титулу против Каспера Руда или Саше Зверева.
Синер је Новаковим повлачењем већ обезбедио прво место на АТП листи због чега овај меч нема значај тог типа за њега, док би пролазак у финале Алкарасу оставио доста простора за наду да може до другог места.
Уколико шпански тенисер освоји титулу он ће бити други, а Новак трећи тенисер света.
У овом мечу тешко је проценити фаворита. Ако као параметар гледамо на којој се подлози игра вероватно би веће шансе требало приписати Алкарасу, али ако гледамо ко је ове године у бољој форми то је Синер.
Италијански тенисер од почетка године има три пораза и један меч који је предао, а поред тога освојио је Аустралијан опен, Ротердам и Мајами. Први пораз у сезони нанео му је управо Алкарас у Индијан Велсу, а други Стефанос Циципас у Монте Карлу, да би потом у Мадриду предао Феликсу Оже Алијасиму пре изласка на терен.
Са друге стране Алкарасови порази били су далеко веће изненађење. У четвртфиналу Аустралијан опена елиминисан је од стране Саше Зверева, затим га је у полуфиналу Буенос Ајреса избацио Николас Ђари. Предао је Тијагу Монтеиру у Рију, а онда је у четвртфиналу Мајамија поражен од Григора Димитрова. Није даље стигао ни у Мадриду где га је поразио Андреј Рубљов.
Једину титулу ове сезоне Шпанац је освојио у Индијан Велсу.
Чини се да су обојица тенисера најбоље од севе извукли на париској шљаци и зато квалитетног тениса у полуфиналу Ролан Гароса неће фалити.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2024
СПОРТ
Васа се суочио са великим проблемом у Америци: „Схватио сам – нико не жели да дода лопту“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала