- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли нам Новак спрема ново изненађење?

© AFP 2023 / BERTRAND GUAYНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2024
Пратите нас
Одлуком да се оперише Новак Ђоковић дефинитивно је обрзао процес опоравка од повреде менискуса и због тога су шансе да га видимо на Олимпијским играма у Паризу реалне, међутим да ли српски ас на терен планира и пре тога?
Иако није потврђено тешко је очекивати Новака Ђоковића на Вимблдону који почиње првог јула јер ће ван терена провести најмање три недеље.
Међутим, самом одлуком да оперише менискус српски ас ставио је до знања да жели што пре да се врати јер га очекује главни циљ односно Олимпијске игре. Одласком на Вимблдон стиче се утисак да би српски ас само погоршао ситуацију јер би са траве поново морао да се враћа на шљаку.
То са друге стране не мора да значи да га нећемо видети на терену пре Олимпијских игара.
Како пише француски „Л'Екип“ српски ас могао би да одлучи да игра на турниру у Хамбургу како би се припремио за изазов који га од 27. јула очекује у француској престоници.
„Ђоковић је хтео да се позабави овим најургентнијим стварима у трци са временом јер жели да се врати на терен што је пре могуће. У ходницима Ролан Гароса се говори да је светски број један који је одустао од овог турнира нациљао да се врати већ на Вимблдону (1-14 јул). Без обзира на то што је ово била мања операција која се редовно спроводи и на обичним смртницима делује да су Новакове амбиције мало превелике. Јер ако и ако би Ноле данас стао на десну ногу требало би му најмање три недеље постоперативног опоравка. Наравно овде говоримо о невероватном спортисти који је способан да игра више од три меча повређен на максималној дози лекова против болова, у ситуацији када би обичан смртник једва могао да хода. Али идеја да се врати на шљаци у Хамбургу од 15. до 21. јула са Олимпијским играма од 27. јула у плану делује разумнија. Поготово јер вимблдонска трава није баш најмање тешка подлога за зглобове 37-годишњег ветерана. Роџер Федерер може да посведочи о овоме пошто је он дефинитивно поклекао испред Хуберта Хуркача у чевртфиналу у Лондону 2021. године што му је био последњи меч у каријери. Ђоковић зна да је бољи од било кога, а иако сања осму круну на једном од најлепших терена на свету сигрно није спреман да ризикује и упропасти своје шансе да освоји олимпијско злато. Једину титулу која му недостаје у невероватној каријери“, наводи се у тексту „Л'Екипа“.
Новак је ове године већ изненадио одласком на турнир 250 серије у Женеви. Српски ас отишао је у Швајцарску због недостатка мечева на шљаци, али у Хамбург би путовао из потпуно другог разлога.
Није немогуће да Новак пожели да се увери у том како ће изгледати његови мечеви у Паризу. Сигурно је да учешће на овом турниру не би српском асу донело мотивацију и жељу за титулом, али би могло да му служи за чисту пробу.
Са друге стране, потпуно је разумљиво и да Новак гледамо тек крајем јула на Олимпијским играма како би претходно избегао сваки ризик од погоршања ситуације.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2024
СПОРТ
Васа се суочио са великим проблемом у Америци: „Схватио сам – нико не жели да дода лопту“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала