- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас савладао Зверева и освојио Ролан Гарос /видео/

© AP Photo / Thibault CamusКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
Пратите нас
Карлос Алкарас, шпански тенисер, освојио је титулу шампиона Ролан Гароса савладавши у финалу Александра Зверева у пет спектакуларних сетова.
Алкарас је славио са 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 после готово четири и по сата игре против сјајног Зверева.
Шпанац је дошао до своје треће Грен слем титуле пошто је претходно тријумфовао на УС Опену и Вимблдону.
Алкарас је наследио Новака Ђоковића на месту владајућег шампиона Ролан Гароса пошто је српски тенисер у ранијем току такмичења морао да одустане због повреде колена.
„Мој тим је уложио невероватан рад. Вратио сам се после повреде. Нисам се осећао добро. Било је много сумњи да ли ћу доћи. Захвалан сам на томе што имам такав тим. Сви у мом тиму дају максимум да се развијем као играч и особа. Ми смо велика породица", рекао је Алкарас.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
СПОРТ
Новак гледа финале – у најбољем друштву /фото/
Меч је започет брејковима, по један са обе стране, Алкарас је стекао предност у петом гему направивши брејк без изгубљеног поена, а у деветом је поново одузео сервис ривалу и тиме завршио први сет.
Чак три брејк лопте имао је Зверев у првом гему другог сета, а одличан ритам наградио је брејковима у петом и седмом да би у осмом реализовао прву сет лопту и изједначио на 1-1.
Далеко теже за оба тенисера било је у трећем сету, Алкарас је ствари преокренуо на своју корист брејком у шестом гему, Зверев је имао три шансе у наредном да изједначи, али је то успео у деветом.
© AP Photo / Thibault CamusФинале Ролан Гароса
Финале Ролан Гароса - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
Финале Ролан Гароса
Већ у наредном сервис-гему за Алкараса Зверев је направио још један брејк за преокрет, а у 12. је реализовао другу сет лопту за предност од 2-1.
Алкарас је вратио ритам у четвртом сету, повео је са чак 4:0, у седмом гему је Зверев могао да се приближи, али три брејк лопте није искористио па је четврти сет Алкарас добио са 6:1.
У петом сету готово да није било дилема, Алкарас је у трећем гему направио брејк, Зверев је пропустио четири прилике да изједначи, у шестом гему још једну, уследио је потом брејк Алкараса, а у осмом гему је био на висини задатка и прву меч лопту је реализовао за крај и коначну победу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала