- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Перина рабона: Oд инсомније до главобоље

© AFP 2023 / JOHN THYSПредраг Рајковић
Предраг Рајковић - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2024
Пратите нас
Два лица Србије у проверама са Аустријом и Шведском на путу ка Немачкој. Почело је Пиксијевом инсомнијом после бечког пада, а завршило главобољом селектора пред Европско првенство у Немачкој које почиње за четири дана.
Два више остало је до премијере Србије на ЕП, премијере коју је чекала безмало четврт века. А да ли ће се чекање исплатити, знаћемо тек тамо 25. јуна после Данаца...
Свашта ће се издешавати до тада, свашта се већ издешавало, а стиче се утисак после „бријања“ шведских брада да је селектор сам себи задао главобољу?!
Након што је претходно поручио да за њега и стручни штаб нема спавања после пораза од Аустрије (2:1), што је јасна алузија да много тога треба да се поправи, ствари су се промениле набоље, али је Предраг Рајковић својом изведбом у Стокхолму натерао Стојковића да се дебело и добро запита: „Да ли је Вањи Милинковић-Савићу зацементирано место на голу“?
Капа доле ВМС-у за све и свја што је урадио од доласка Пиксија на кормило националног тима. Тешко да је и у једном мечу, а гледао сам их све, разочарао или кикснуо. Али, голман може бити само један и онај други или не дај Боже трећи може само да седи, гледа, чека и нада се...
Стрпљив је био Предраг Рајковић, можда и превише, чекао је и дочекао својих „пет минута“ и онда показао да заслужује да буде „јединица“ Србије.
Потврђују то оне силне одбране, а избројали су их педантни статистичари, да их је било чак девет против Шведске. Могли су Исак, Кулушевски, Форсберг и остали минимум једном, ако не и више пута да затресу мрежу Србије, али је некадашњи златни Орлић, сада голман Мајорке „спустио ролетну“!
Александар Митровић и Игор Дивејев - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
ЕУРО 2024
Митровић о тандему са Влаховићем: „Добро се знамо“
И зато би Пикси требало да има главобољу! Јер је Рајковић све распаметио како је бранио, пратио и „читао“ игру ривала. Увек на првом месту, увек одлично постављен и спреман да хладнокрвно интервенише и у најделикатнијим задацима.
Слатке су то муке када Стојковић може да бира између Вање и Предрага, ту је и Ђорђе да ускочи ако затреба, показао је то у Челсију да и те како може. Свилар и Дмитровић имали су ту несрећу да за конкуренцију имају Вању и Предрага, а како су и сами свесни да голман може бити само један, тако их је издало стрпљење и одустали су.
За разлику од њих, отпао је фантастични „кец“ Партизана Александар Јовановић, коме се поновило сценарио када је био кандидат за Мундијал у Русији, да би у последњег тренутку отпао са ширег списка.
Велика је вероватноћа и да Пикси (одавно) зна ко ће му чувати Србију у Немачкој од „окупације“ Енглеза, затим следе Словенци и Данци, али оно што је сигурно јесте да су нам „кечеви“ можда и најјачи адути, наравно уз „дугу деветку“ и времешну „десетку“.
Аркадијуш Милик - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2024
ЕУРО 2024
Тамна страна „генералки“ – Европско првенство остаје сан за Пољака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала