- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Сарадња Русије и Северне Кореје није усмерена против трећих држава

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
Пратите нас
Сарадња Русије и Северне Кореје није усмерена против трећих земаља, изјавио је након разговора руског лидера Владимира Путина и севернокорејског председника Ким Џонг Уна у Пјонгјангу портпарол Крема Дмитриј Песков.
Према његовим речима, апсолутно су нетачне тврдње неких медија да Москва и Пјонгјанг, наводно, стварају антизападну коалицију.
„Последњих година огромна већина западних држава отворено саопштавају да је њихов циљ да потисну Русије и, практично, сва њихова дејства усмерена су против наше земље“, оценио је Песков.
Он је нагласио да Москва, напротив, обнавља односе, нарочито са суседима, као и да то није усмерено ни против кога, већ да је у корист саме Русије и интереса, конкретно, руског и севернокорејског народа.
Песков је такође казао да је Споразум о свеобухватном стратешком партнерству Русије и Северне Кореје потврда намере две земље да развијају сарадњу у свим правцима.
„Посета руског председника Северној Кореји је импулс за стварање механизама за смањење утицаја санкција Уједињених нација на билатералне санкције“, подвукао је портпарол.
Он је закључио да постоје механизми суверенизације, који могу да минимизирају негативне последице нелегитимних ограничења у односима две земље.
Претходно, Путин је на крају састанка са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном у Пјонгјангу поручио да Споразум о свеобухватном стратешком партнерству који су потписале Русија и Северна Кореја подразумева пружање међусобне помоћи у случају агресије на једну од земаља.
Руски лидер на позив севернокорејског председника борави у посети тој земљи од 18-19. јуна.
Путин и Ким Џонг Ун у Пјонгјангу - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
РУСИЈА
Путинова посета Северној Кореји завршена; Потписан документ о стратешком партнерству
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала