- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Јужна Кореја осудила потенцијалну војну сарадњу Москве и Пјонгјанга

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаЗастава Јужне Кореје у Сеулу
Застава Јужне Кореје у Сеулу - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2024
Пратите нас
Потенцијална војна и техничка сарадња Руске Федерације и Северне Кореје представља директно кршење резолуција Савета безбедности УН, саопштило је Министарство спољних послова Јужне Кореје.
МИП наводи да је влада Јужне Кореје „помно пратила“ посету руског лидера Владимира Путина Северној Кореји и сва дешавања која су се одвијала.

„Изражавамо жаљење због чињенице да су, упркос упозорењима која је међународна заједница изнела више пута, као и Јужна Кореја, Русија и Демократска Народна Република Кореја потписале Споразум о свеобухватном стратешком партнерству и отворено поменуле војну и техничку сарадњу која представља директно кршење резолуција СБ УН“, поручио је портпарол МИП-а Јужне Кореје Лим Су Сок.

Према његовим речима, Сеул ће заједно са партнерима и пријатељским земљама радити „строгом и одлучном одговору на све активности које угрожавају безбедност Јужне Кореје или подривају мир и стабилност на Корејском полуострву“.
„Влада спроводи свеобухватну анализу и процену резултата Путинове посете Северној Кореји. Након детаљне анализе и процене предузећемо потребне мере“, истакао је портпарол.
Он је додао да је став Сеула бити објављен након анализе целог текста Споразума.
Руски председник Владимир Путин боравио је у дводневној званичној посети Пјонгјангу, током које је потписан нови међудржавни Споразум о свеобухватном стратешком партнерству Русије и Северне Кореје. Споразумом се постављају обимни задаци и смернице за продубљивање руско-корејских веза на дужи рок. Он предвиђа, између осталог, помоћ у случају агресије на једног од потписника документа.
Владимир Путин и Ким Џонг Ун - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2024
РУСИЈА
„Пажљиво прочитајте!“: Лавров навео ко би могао бити против споразума Москве и Пјонгјанга
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала