- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Главни храм руске војске обасјало 1.418 свећа /видео, фото/

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаДан сећања и туге
Дан сећања и туге  - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
Пратите нас
Припадници Министарства одбране Русије поводом Дана сећања и туге запалили су 1.418 свећа код зидина Главног храма руске војске у Московској области, које симболизују број дана колико је трајао Велики отаџбински рат.
Свеће су запаљене пламеном Вечне ватре са Пискарјовског меморијалног гробља у Санкт Петербургу. У знак сећања на страдале у Великом отаџбинском рату у храму је служен парастос.
Поред тога, акција „Линија сећања“, посвећења чувању сећања на Велики отаџбински рат, одржана је на Кримском кеју у Москви, где су учесници такође запалили 1.418 свећа.
Акција „Свећа сећања“ одржана је и у Санкт Петербургу, где су учесници запалили 80.000 свећа као симбол 80. годишњице потпуног ослобађања Лењинграда од нацистичке блокаде, која се обележава ове године.
На данашњи дан пре 81 годину нацистичка Немачка напала је Совјетски Савез. У крвопролићу које је трајало 1.418 дана живот је изгубило 26,6 милиона грађана СССР.
Дан сећања и туге - „Памтимо“ - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
РУСИЈА
Русија обележава Дан сећања и туге: 83 године од напада нацистичке Немачке на СССР
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала