- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Министар полиције: Преврат у Боливији планиран од маја

© Tanjug / AP Photo/Juan KaritaЗграда боливијске скупштине у Ла Пазу
Зграда боливијске скупштине у Ла Пазу - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Припреме за војни преврат у Боливији, који је покушан у среду, почеле су у мају, саопштио је министар унутрашњих послова те земље Карлос Едуардо дел Кастиљо на конференцији за новинаре.
Он је истакао да је до сада приведено укупно 17 особа због покушаја државног преврата у земљи.
„Да не бисмо ометали истрагу, износимо само врло сажете информације о обавештајном и оперативном раду који тренутно обавља боливијска полиција“, додао је Дел Кастиљо.
Боливијска војска предвођена генералом Хуаном Хосеом Суњигом, блокирала је у среду оклопним возилима Трг Муриљо у Ла Пазу, где се налазе владине зграде, захтевајући обнову демократије и ослобађање политичких затвореника, а најавила је и предстојеће именовање влада. Након што су оклопним транспортером развалили врата председничке палате, председник Луис Арсе састао се са Суњигом и наредио му да повуче војнике. Као одговор на непослушност, председник је поставио ново војно руководство, које је наредило побуњеницима да напусте трг у престоници.
Bolivian police hold the detained Juan José Zuñiga, former general commander of the Army, in La Paz, Bolivia, Wednesday, June 26, 2024 - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
СВЕТ
Пропао државни удар у Боливији: Ухапшен побуњенички генерал /видео/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала