- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Треће земље да се не мешају“: Русија осуђује покушај војног пуча у Боливији

© AP Photo / Juan KaritaСторонник президента Луиса Арсе с флагом Боливии на площади Мурильо после неудавшейся попытки государственного переворота в Ла-Пасе, Боливия
Сторонник президента Луиса Арсе с флагом Боливии на площади Мурильо после неудавшейся попытки государственного переворота в Ла-Пасе, Боливия - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Москва одлучно осуђује покушај државног удара у Боливији 26. јуна и изражава подршку Влади актуелног лидера те земље, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„Изражавамо пуну, непоколебљиву подршку Влади председника Луиса Арсеа. Сматрамо недопустивим да ситуација изађе из уставних оквира. Упозоравамо на покушаје деструктивног спољног мешања у унутрашње послове Боливије и других држава, што је више пута довело до трагичних последица за низ земаља и народа, између осталом и у региону Латинске Америке“, наводи се у саопштењу.

Москва је позвала све конструктивне политичке снаге и структуре Боливије да се уједине у интересу консолидације боливијског друштва, осигуравања стабилности и суверенитета државе.
Руска страна је изразила солидарност са Боливијом, „поузданим, стратешким партнером“ Москве.

Кремљ позива треће земље да се не мешају

Огласио се и портпарол Кремља Дмитриј Песков који је рекао да су последњи догађаји у Боливији унутрашња ствар те земље. Он је позвао треће земље да се не мешају.
„То је унутрашње питање Боливије. Овде је веома важно да наши боливијски пријатељи сами решавају своје проблеме у оквиру обезбеђивања пуне уставне законитости. Веома је важно да не буде било каквог мешања трећих земаља у догађаје у тој земљи“, поручио је Песков.
Како је додао, руска страна жели да се што пре успостави мир у Боливији и нада се да ће тако и бити.
Bolivian police hold the detained Juan José Zuñiga, former general commander of the Army, in La Paz, Bolivia, Wednesday, June 26, 2024 - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
СВЕТ
Пропао државни удар у Боливији: Ухапшен побуњенички генерал /видео/
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала