- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Скандал који, срећом, није завршен трагедијом

© AP Photo / Ariel SchalitБарнабас Варга
Барнабас Варга - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Пратите нас
УЕФА је издала саопштење у ком се наводи да није било кашњења приликом указивања помоћи Барнабасу Варги, мађарском фудбалеру, који је лежао без свести.
Најтужнија сцена на Европском првенству виђена је на утакмици Мађарске и Шкотске када је Барнабас Варга после судара са противничким голманом пао и остао без свести, а потом је на носилима изнет са терена.
Доминик Собослај, капитен репрезентације Мађарске, био је љут због реакције медицинског тима која није била довољна брза.
„Не разумем овакав протокол, зашто медицинско особље не пожури? Неколико секунди може да спаси живот. Надам се да ово више никада нећемо доживети. Нешто би требало да се уради“ рекао је Собослај после утакмице.
После ове критике УЕФА је реаговала саопштењем у ком се истиче да није било кашњења приликом указивања помоћи.
„Интервенција лекара десила се у року од 15 секунди од инцидента, да би одмах затим реаговао и други лекар на стадиону, који је извршио прву процену повреде и пружио одговарајући третман, према уобичајеним медицинским процедурама. Тим хитне помоћи је чекао поред терена, у складу са протоколом, стигао је са носилима чим су лекари затражили њихову интервенцију да однесу играча ради хитног пребацивања у болницу. Координација целог медицинског особља била је професионална и све је урађено по процедурама. Није било кашњења у лечењу и помоћи играчу“, наводи се у саопштењу.
Фудбалери су морали да опколе Варгу и прекрију застрашујући призор, а касније је установљено да је доживео прелом јагодичне кости и потрес мозга. Операција је срећом успешно обављена и Варга ће бити добро, али неће бити у стању да настави шампионат.
Гол у утакмици Хрватска - Италија - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
ЕУРО 2024
Самоуништење Хрвата: Ако не „убијеш“ утакмицу – она ће тебе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала