Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић: Држава ће умети одлучно да одговори на претњу тероризма

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилош Вучевић
Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Пратите нас
Председник Владе Србије Милош Вучевић најоштрије је осудио, како је навео, гнусни терористички напад у Београду испред израелске амбасаде, истакавши да ће држава Србија умети одлучно да одговори на претњу тероризма. Грађанима је поручио да се могу осећати безбедно.
„Ово је био акт безумља, који се не може приписати ниједној религији и ниједном народу. Реч је о злоделу појединца са именом и презименом. Стога позивам грађане да остану мирни и не подлежу пропаганди оних који би желели да нас међусобно заваде“, саопштио је Вучевић.
Он је поводом рањавања припадника Жандармерије испред израелске амбасаде, ком је пожелео брз опоравак, поручио:
„Свако ко је мислио да нас може дестабилизовати оваквим непочинствима, преварио се. Наша земља је била и остаће мирна, стабилна и просперитетна, а међуверски склад ће наше друштво красити и даље“.

Гашић: Систем одбране и безбедности Србије је снажан и стабилан

И министар одбране Братислав Гашић најоштрије је осудио тереористички напад на припадника Жандармерије М.Ј који се налазио на дужности обезбеђења амбасаде Израела.
Он је истакао да је систем одбране и безбедности Републике Србије снажан и стабилан и да ће оштро и бескомпромисно одговорити на сваки вид тероризма.
„Данашњи покушај убиства нашег жандарма је, не само терористички, него и подмукли кукавички акт. Мисли припадника Министарства одбране и Војске Србије су са нашим колегом и његовом породицом. Молимо се за његово здравље и надамо брзом опоравку“, изјавио је министар Гашић.
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
СРБИЈА
Дачић: Несумњиво се ради о терористичком акту /видео/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала