Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић саопштио шта је откривено током саслушања супруге терористе који је ранио жандарма у Београду

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су прошли критични тренуци када је постојала бојазан да не дође до још напада као што је био онај у суботу испред Амбасаде Израела у Београду и открио како је протекло саслушање супруге терористе који је самострелом погодио жандарма.
Додао је да је у прилазу том случају неопходно одвојити две ствари, од којих је једна сам терористички акт, а друга је постојање групације која може да се дефинише као вехабијска, односно верски екстремизам, у овом случају исламски.
Он је за ТВ Пинк рекао да је рањени жандарм Милош Јевремовић добро и да су му физичка, ментална и психичка спремност помогле да преживи и да са што мање последица прође кроз оно што му се десило.
Дачић је навео да је црногорска полиција јуче на захтев из Србије обавила разговор са супругом Милоша Жујовића који је ранио жандарма, Бесом Жујовић, рођеном у Беранама и да је њеним исказом потврђено да се ради о терористичком акту. Он је додао да је телефон супруге нападача на српског жандарма, која је лоцирана у Црној Гори, на вештачењу у Србији.

"Полиција у Црној Гори јој је одузела телефон и видећемо да ли је све тачно то што смо чули када телефон дође на вештачење. Терористички чин се десио око 11 часова а она је рекла да је била у Плаву са сином и да је око 11.15 сати видела да јој је на „Вацап“ стигла видео порука која јој је упућена око 10.50 часова. Испричала је да је када је отворила поруку видела да је Милош у градском аутобусу и да пева, како јој се чинило на руском језику и да у поруци говори да га тај аутобус вози у џенет, односно у рај", рекао је Дачић.

Додао је да је она испричала да су јој након овог снимка стигле још две видео поруке које је отворила и чијим садржајем се изненадила а у њима се помињу Израелци како убијају муслимане.
"Навела је да се узбудила због таквих порука да га је звала али да се он није јављао и да је касније на телевизији видела шта је било. Тиме се дефинитивно ставља тачка на расправе око тога шта су били мотиви. Овде се јасно види да је у питању терористички акт, јер се јавља супрузи из аутобуса и каже да га аутобус вози у џенет. Тиме се на неки начин опрашта од живота, то је његова опроштајна порука супрузи", рекао је Дачић.
Он је позвао муслимане да одагнају реторике које долазе пре свега из редова СДА и које критикују акције органа власти у Србији да су оне наводно усмерене против муслимана.
"Ово су Срби који се баве тероризмом", рекао је он и додао су и многе исламске верске вође овде биле на мети вехабија.

Црногорска полиција: Супруга нападача на српског жандарма дала исказ, није ухапшена

Црногорска полиција саопштила је да супруга Милоша Жујовића, који је у суботу у Београду код израелске амбасаде из самострела погодио припадника Жандармерије Србије, није ухапшена, већ је дала исказ поводом тог покушаја терористичког напада.
"Службеници Управе полиције Црне Горе нису лишили слободе супругу поменутог М.Ж., на црногорској територији, већ су, поступајући по замолници Републике Србије, од ње прикупили обавештење на записник, на горе поменуте околности", наводи се у саопштењу црногорске полиције.
Истиче се и да црногорски органи за спровођење закона стоје на располагању колегама из Србије у циљу даље сарадње у овом предмету.
Погледајте и:
Црногорска полиција - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
СРБИЈА
У Црној Гори полиција саслушала супругу терористе који је самострелом погодио жандарма
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала