- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Орбан открио када су могући нови мировни преговори Русије и Украјине

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Уђи у базу фотографијаМађарски премијер Виктор Орбан
Мађарски премијер Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
Пратите нас
Мађарски премијер Виктор Орбан сматра да ће следећа два месеца украјинског сукоба бити „драматичнија, него икада“, пише шпански лист „Паис“, позивајући се на извештаје које је Орбан упутио председнику Европског савета Шарлу Мишелу и лидерима земаља ЕУ након посета Москви, Кијеву и Пекингу.

Истовремено, у Орбановим извештајима се тврди да Москва и Пекинг претпостављају да ће нови мировни преговори Русије и Украјине почети још пре краја текуће године, произлази из чланка.

Према информацијама листа, Орбан је апеловао на ЕУ да уреди односе са Кином како би се припремила за будући мировни дијалог.
Премијер Мађарске је изјавио да Пекинг види себе као „искреног посредника“.

„Председник Си Ђинпинг види политику Кине као политику мира, док је истовремено политика Сједињених Америчких Држава и Европе – политика рата, у којој Европа аутоматски прати америчку политику“, наводи се у извештају мађарског званичника о његовој посети Пекингу.

Претходно је немачка агенција ДПА објавила да је Орбан у свом извештају поручио европским колегама да, судећи по његовим разговорима са (председником Русије Владимиром) Путином, сада је права шанса за примирје и почетак мировних преговора.
Орбан и његова делегација стигли су у Москву 5. јула и састали се са Путином. Орбан је посету Москви назвао наредном етапом мировне мисије, чија је прва етапа била путовање у Кијев 2. јула. Мађарски премијер је рекао да ускоро намерава да одржи неколико „слично неочекиваних“ састанака. Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто саветовао је европске политичаре да „вежу појасеве“ за наредне Орбанове кораке у оквиру „мировне мисије“. Орбан је након Москве посетио Пекинг, где се састао са кинеским председником Си Ђинпингом. Из Кине је отишао у Вашингтон.
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2024
РУСИЈА
Орбан: Тешко је замислити да се Русија може победити
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала