- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Русија се никада није мешала у Америци

© Sputnik / Maksim Blinov / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
Русија се никада није мешала и не намерава да се меша у политичке процесе у Сједињеним Америчким Државама, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
"То је ствар америчких бирача. Ми се никада нисмо мешали и не намеравамо да се мешамоу унутрашњу политику САД", рекао је Песков за руске медије.
Коментаришући најновије догађаје на америчкој политичкој сцени, односно покушај атентата на републиканског председничког кандидата Доналда Трампа, Песков је рекао да насиље у предизборној кампањи у САД изазива забринутост читавог света, па и Русије.
"Ми, као и читав свет, помно пратимо шта се тамо догађа, јер то је највећа светска привреда, најмоћнија држава у војном смислу која троши огроман новац, више него сви друге замље заједно, на министарство одбране", додао је он.
Подсетимо, амерички председнички кандидат Доналд Трамп је прошле суботе прекинуо јавно обраћање на митингу у Пенсилванији због пуцњаве.
Политичара је након покушаја атентата евакуисало обезбеђење. Трамп је касније изјавио да је погођен у ухо и да је изгубио много крви. Америчка тајна служба саопштила је да је убила осумњиченог који је испалио неколико хитаца према бини. У пуцњави је погинуо један од гледалаца, педесетогодишњи бивши ватрогасац, а две особе су тешко повређене.
Републикански председнички кандидат Доналд Трамп и кандидат за потпредседника САД Ј.Д. Венс - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
СВЕТ
Венс: Ако Трамп победи на изборима, преговараће са Русијом
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала