- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Готово! „Капиталац“ стиже у Сплит да врати титулу после 20 година

© AFP 2023 / JORGE GUERREROИван Ракитић
Иван Ракитић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Све је готово, чека се (још) само озваничење! Иван Ракитић потписаће уговор са Хајдуком из Сплита, где ће окончати богату каријеру. Одлучио је трофејни везиста и бивши репрезентативац „коцкастих“ да раскине уговор са Ал Шабабом из Саудијске Арабије и да покуша „Пољуд“ да обрадује титулом коју чека 20 година.
Најпознатији фудбалски инсајдер Фабрицио Романо први је објавио да ће бивши везиста Барселоне, Севиље, Шалкеа и Базела бити нови фудбалер клуба из Сплита.
Упркос одличним условима и тиме да је Ракитић био задовољан у Саудијској Арабији у коју је стигао из Шпаније, момак рођен у Швајцарској донео је одлуку да потпише уговор са Сплићанима.
Његов бивши саиграч из националног тима и прекаљени голгетер Никола Калинић ради као директор, Ракитић ће за саиграча имати још једног хрватског прекаљеног аса – Ивана Перишића, док ће тим водити легенда Милана Ђенаро Гатузо.
Све то очигледно је било више него довољно да Ракитић у 36. години одлучи да први пут заигра у хрватској лиги, и то након освојене Лиге шампиона са Барселоном и две титуле Лиге Европе са Севиљом.
Очекује се да ће везиста, ког се Хрватска, чини се, лако и прерано одрекла и који за репрезентацију те земље не игра већ годинама, а Лука Модрић који је старији три године још игра, потписати уговор до јуна 2026. године.
Ракитић се повукао из националног тима 2020. године, али је онда годину дана касније пожелео да се врати и очекивао је позив селектора Златка Далића, што се није догодило.
Са Хајдуком из Сплита покушаће да освоји титулу, коју „Пољуд“ чека готово две деценије.
Јасно је да је Хајдук „уловио капиталца“ и да ће са Ракитићем и Перишићем имати и те како велике шансе да освоји дуго жељену титулу и да ће бити озбиљна конкуренција љутом ривалу Динаму из Загреба.
Каван Саливан - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
СПОРТ
„Грађани“ купили будућност која је исписала историју /видео/
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
СПОРТ
А у Елбасану мук – Давид избацио Албанце па се трипут прекрстио /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала