- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

За Албанцем осумњиченим за убиство полицајца у Лозници трага се и у Републици Српској

© Sputnik / Лола ЂорђевићПолиција
Полиција  - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Више јавно тужилаштво у Шапцу је саопштило да је обављен увиђај у Лозници где је, како се сумња Х.А. убио једног полицајца, а другог ранио, као и да је ухапшен возач аутомобила из којег је пуцано. Потрага за осумњиченим проширена и на територију Републике Српске.
Возачу аутомобила из којег је пуцано, Х.М. одређено је задржавање до 48 сати од стране Основног јавног тужилаштва у Лозници због сумње да је извршио кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, речено је за Танјуг у Вишем јавном тужилаштву у Шапцу.
На улазу у град Лозница у близини кафане „Лозничка ноћ“ ноћас око 23.50 сати, приликом контроле возила марке „мерцедес“ регистарских таблица из Тутина којим је управљао Х. М. са сапутником у возилу Х. А. од стране службених лица станице граничне полиције Трбушница дошло је до оружаног напада Х .А. на полицијског службеника Н. К. и В. И.
Том приликом је Х. А. испалио више хитаца из ватреног оружја у правцу полицијских службеника при чему је Н. К. задобио смртоносне повреде, а В. И. прострелну рану и тренутно је хоспитализован.
МУП је раније саопштио да је полицијски службеник Никола Крсмановић (34) подлегао повредама у болници, док је полицајац Вјекослав Илић (50) погођен у раме и смештен у болницу.
На лицу места полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (33) и немачка лична карта, додао је он.
Министар полиције Ивица Дачић саопштио је да јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем, на терену су полицијски службеници ПУ Шабац, као и Управе криминалистичке полиције, Управе граничне полиције и припадници Специјалне антитерористичке јединице, подигнути су дронови и хеликоптери.
Како преносе медији, већ у центру Липничког Шора, на магистрали Шабац—Лозница, саобраћај до града преусмерава се на села Козјак, Липница, Добрић. Велики број полицијски екипа је на том и другим подручјима.
Додаје се да је у Лозницу стигла Жандармерија, припадници Управе криминалистичке полиције, бројни специјалци.

Потрага и у Републици Српској

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске предузимају низ мера и радњи у вези са потрагом за лицем које је ноћас извршило кривично дело тешко убиство, приликом чега је смртно страдао полицијски службеник Министарства унутрашњих послова Републике Србије у Лозници, саопштено је из МУП-а Српске.
Од самог догађаја, припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у сталној комуникацији са колегама из Србије и предузимају низ мера на подручјима које оперативно покривају полицијске управе Зворник и Бијељина, а све у циљу лоцирања и лишења слободе који је починило ово кривично дело, имајући у виду близини границе две земље, наводи се у соапштењу.
Уз полицијске службенике ове две управе, у потрагу су укључени и припадници јединица жандармерије.
Возило Хитне помоћи на улицама Београда - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
ДРУШТВО
Познато здравствено стање полицајца рањеног у Лозници
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала