Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић упутио телеграм саучешћа породици и колегама убијеног полицајца

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
Пратите нас
Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас телеграм саучешћа породици и колегама полицајца Николе Крсмановића који је убијен ноћас у подмуклом нападу док је часно обављао своју тешку дужност.
"Са дубоким болом и тугом примио сам вест о трагичном губитку вашег сина и брата, храброг полицајца Николе Крсмановића. Његова посвећеност служби и неустрашивост неизмерно су допринели очувању сигурности и мира у нашој земљи. Његов губитак је ненадокнадив, не само за вас, његову породицу, већ и за целу нашу земљу", навео је Вучић у телеграму.
Како је додао, Никола Крсмановић је био истински херој, који је свој живот посветио заштити других, а његова храброст и професионалност водиле су га кроз све изазове и опасности које је његова служба носила, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.
"Примите моје најискреније саучешће. Нека вам снага и храброст које је Никола показивао у животу буду утеха у овим тешким тренуцима. Србија никада неће заборавити његову жртву и несебичну преданост дужности”, наводи се у телеграму председника Вучића.
Ноћас, око 00.55 часова у Лозници, приликом контроле возила на контролном пункту у Липничком Шору, полицијски службеници Станице граничне полиције Трбушница, зауставили су мерцедес тутинских регистарских ознака у којем су се налазиле две особе.
Приликом изласка из возила једна особа је пуцала из пиштоља, погодивши полицијског службеника Николу Крсмановића (34) у груди, а полицијског службеника Вјекослава Илића (1950) у раме, након чега је побегао.
Оба полицијска службеника превезена су у Општу болницу Лозница, где је Крсмановић подлегао повредама, а за нападачем се интензивно трага.

Додик: Никола Крсмановић је живот изгубио у херојском подвигу

Председник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа председнику Србије Александру Вучићу, породици и колегама страдалог припадника Министарства унутрашњих послова Србије Николе Крсмановића, који је, како је навео, живот изгубио у херојском подвигу.
„Са дубоком жалошћу и запрепаштењем примио сам вест о трагичном догађају у Лозници, у којем је настрадао полицајац Никола Крсмановић обављајући часно и храбро своју дужност", навео је Додик.
Вођен професионалним дужностима, истакао је председник Републике Српске, овај млади полицијски службеник је штитио своју заједницу и грађане и у том херојском подвигу изгубио свој живот.

"Дубоко осуђујем сваки вид насиља и његова смрт представља велику опомену да борба против насиља никада не сме престати, а истовремено велики губитак, не само за његову породицу и колеге, већ и за целу вашу земљу. Са искреним саосећањем, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа“, навео је Додик, саопштио је Биро за односе са јавношћу председника Српске.

МУП Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2024
СРБИЈА
Дачић открио детаље пуцњаве у Лозници: На месту убиства полицајца пронађен пасош Албанца са КиМ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала