- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији све неометано функционише, док цео свет трпи последице глобалног прекида у раду ИТ система

© Sputnik / Maksim Blinov / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
Пратите нас
У Русији тренутно, упркос томе што је прекид у раду ИТ система погодио цео свет, нема пријављених проблема. Многе компаније истичу да је то захваљујући томе што су страни увозни софтвери још раније замењени домаћим.
Глобални ИТ колапс није погодио Кремљ, све ради без проблема, рекао је портпарол Дмитриј Песков.
Прекиди у раду „Мајкрософта“ никако неће утицати на рад енергетског система Русије, саопштено је Спутњику из „Системског оператера ЕЕС“.
У саопштењу је наглашено да „Системски оператер“ не користи систем „Крауд Страјк“, због чијег ажурирања је дошло до великог прекида у раду „Виндоуз“ сервера и компјутера са тим софтвером у целом свету.
Глобални прекид у раду „Виндоуза“ није се одразио на рад руских нуклеарки, „Росенергоатом“ ради на независном софтверу који је заменио увозни, саопштено је Спутњику из концерна.
Аеродроми и авио-компаније Русије раде неометано услед саопштења о прекидима у раду ИТ система у целом свету, које су, између осталог, омеле рад међународних аеродрома, наводи се на Телеграм каналу „Росавијације“.
„Организације националне цивилне авијације су још пре неколико година почеле имплементацију руског специјализованог софтвера. Процес замене увозних система у овој области се наставља“, истиче се у саопштењу.
Авио-компанија „Аерофлот“ уобичајено лети по целом свету према распореду упркос глобалном прекиду рада ИТ система.
Карта - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
МУЛТИМЕДИЈА
Како се део света вратио у 20. век за само неколико минута /видео/
Аеродром „Шереметјево“ ради без проблема, сва полетања и слетања се одвијају по плану.
Глобални прекид рада у ИТ сфери није се одразио на функционисање московског аеродрома „Домодедово“, саопштила је Спутњику прес служба.
У саопштењу се истиче да су спремни да партнерима понуде резервни систем за чекирање „Астра“, који је у потпуности руски.
У „Ред Вингс“ истичу да су руске авио-компаније већ одавно прешле на домаћи систем резервација, те да их глобални прекид није погодио.
Информациони системи ОАД „РЖД („Руске железнице“) ради уобичајено у светлу прекида ИТ система у свету, саопштено је Спутњику из компаније.
Глобални прекид у раду „Мајкрософта“ није погодио руске научне центре, универзитете и институте, саопштило је Министарство образовања и науке.
Компанија „Мајкрософт“ огласила се о глобалном колапсу услед проблема са системом „Виндоуз“ наводећи да се сервиси „дижу“ и да се предузимају мере у циљу стабилизације, док је амерички дизајнер решења у области информационе безбедности „Краудстрајк“ потврдио постојање повезаности између његовог софтвера и масовних прекида у раду оперативног система „Виндоус“.
Колапс на аеродрому - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2024
ДРУШТВО
Глобални прекид у ИТ систему: „Краудстрајк“ тврди - потребно време да се системи поново покрену
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала