- Sputnik Србија, 1920
ОИ 2024

Стојачић у Стојковићевом стилу поручио Србији: „Не ако - него кад узмемо злато“

© AFP 2023 / DIRK WAEMСтрахиња Стојачић
Страхиња Стојачић - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2024
Пратите нас
Најбољи баскеташ света Страхиња Стојачић, који ће са Дејаном Мајсторовићем, Марком Бранковићем и Михаилом Васићем представљати Србију у баскету 3 на 3, поручио је је златна медаља на Олимпијским играма у Паризу императив!
Интересантан је начин на који је Страхиња Стојачић причао о ономе што се очекује од њега и осталих Орлова, не да се домогну једне од медаља, већ искључиво златне, за коју су и фаворити према проценама светских букмејкера.
У стилу селектора фудбалера Драгана Стојковића, који је 2021. на питање о евентуалном пласману на Мундијал у Катару, дао један од антологијских одговора: „Какав, бре, евентуални, бре? Морамо да идемо у Катар“, и Страхиња Стојачић је у том стилу поручио за Танјуг.
Маја Огњеновић  - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2024
ОИ 2024
Председник Србије уручио заставу и пожелео срећу олимпијцима: „Надамо се највећој жетви медаља“
„Не бих рекао ако, увек бих рекао кад освојимо златну медаљу. Верујем да ће славље бити добро, прво у Паризу, а онда наравно и кад се вратимо кући“, пуца од оптимизма мајстор игре под обручем у борби „три на три“ Страхиња Стојачић.
Ништа мање оптимистички настројен није био ни лидер тог тима који је на Играма пре три године са остатком екипе освојио бронзу.
„Ми сами од себе увек очекујемо најсјајније одличје и то је најбитније. На прошлим Олимпијским играма смо кикснули у том полуфиналу против Русије, другачији је притисак, али обе годне смо спремни“, рекао је Мајсторовић, чије речи је пренела агенција Танјуг.
Баскеташи Србије главни су фаворити за прво место на олимпијском турниру, а како и не би били када су шест пута била на крову света, пет пута на крову Европе.
Србија на отварању турнира игра против Сједињених Америчких Држава 30. јула од 22 часа и 35 минута. Турнир се игра по систему свако са саваким у неколико дана.
Огњен Добрић - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2024
ОИ 2024
Три испита за „земљу кошарке“ у два дана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала