- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дурент: „Видели смо српски понос“

© AP Photo / Mark J. TerrillКевин Дурент
Кевин Дурент - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
Пратите нас
Кевин Дурент, један од најбољих америчких кошаркаша, поручио је после победе над Србијом, до које су он и саиграчи стигли уз помоћ судија, да је осетио српски понос.
За разлику од утакмице у групној фази у којој је урнисао Србију, шутирајући у првом полувремену без промашаја, Кевин Дурент није блистао у полуфиналу.
Свела га је маестрална српска одбрана и врхунска тактика Светислава Пешића на, за њега, скромних девет поена, уз проценат погођених шутева 50 одсто – 4/8.
Стив Кер - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
СПОРТ
Господски манири једног Американца: „Срби су ме учинили скромним – класа су!“
Зато и не чуди изјава Дурент по завршетку тешке борбе на паркету у којој су Американци били у подређеном положају преко 37 минута, да би на крају однели победу и пласирали се у финале.
„Када дођете на овај турнир, видите понос играча који представљају своју земљу. Видите какав понос Србија има за своју земљу. Видите навијаче како певају химну током утакмице. Волимо да играмо за Сједињене Америчке Државе, посебно када се доста с**ња дешава у нашој земљи“, рекао је после сусрета Кевин Дурент.
Америчком суперстару је ово четврти турнир и до сада је освојио три злата. Прво у Лондону, затим у Рио де Жанеиру и у Токију, сада има шансу да и четврти пут буде златан.
За то је потребно да Америка у суботу увече савлада домаћина Француску.
Кевин Дурент убацио је за њега, скромних, девет поена уз три скока и једну асистенцију за 24 минута проведених на паркету био је на 50 одсто шута, 4/8
Селектор Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
СПОРТ
Пешић: Чудне ствари су се дешавале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала