- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рубљов се вратио са ивице – али на крају изгубио: Димитров је у четвртфиналу

© AP Photo / Pamela SmithАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2024
Пратите нас
Андреј Рубљов, руски тенисер, поражен је у осмини финала УС Опена од Григора Димитрова резултатом 6:3, 7:6, 1:6, 3:6, 6:3.
Прави дерби очекивао се од Андреја Рубљова и Григора Димитрова и заиста су се руски и бугарски тенисер потрудили да оправдају очекивања.
За нијансу сигурнији у првом сету био је Димитров који је први дошао до брејка, а преломни тренуци тог сета одиграли су се у наредном гему када је Рубљов пропустио три брејк лопте.
До краја сета више није имао ниједну и бугарски тенисер повео је са 1:0 иако је и сам превише грешио.
Григор је опаснији био и на старту другог сета, одмах је запретио Андреју, али Рус је овога пута одолео и сачувао сервис гем. Подигло је то самопоуздање Рубљову који је успео да одузме противнику сервис гем, али Бугарин се одмах експресно вратио.
У тај-брејку руски тенисер је посустао и тако се нашао у великом заостатку од 2:0 што би деловало недостижно када је о многим другим играчима реч, али не и када је реч о Рубљову.
У наредна два сета Рус је био изузетан, диктирао је темпо и господарио је тереном нарочито у трећем сету у ком је Димитров направио чак 16 неизнуђених грешака.
Како то обично бива у оваквим мечевима преломи једна лопта, а та лопта догодила се у четвртом гему када је Димитров стигао до брејк лопте. Андрејев форхенд отишао је у аут и то га је чини се коштало меча.
Имао је руски тенисер касније две брејк лопте, лопте за повратак, али спасао их је Димитров који је после три сата и 40 минута обезбедио четвртфинале УС Опена.
Црвена звезда - Боде Глимт - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2024
СПОРТ
Звезда сломила Раднички у финишу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала