- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стотине бродова и хиљаде војника у акцији: Русија демонстрира моћ на стратешким вежбама „Океан-2024“

© Sputnik / Оливера ИкодиновићКронштат
Кронштат - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2024
Пратите нас
Руска војска наставља активну фазу стратешких војно-поморских вежби „Океан-2024“, највећих у последњих 30 година. Бродови Северне флоте извели су десант на Чукотки, а хеликоптери Ми-24 гађали су брзе и мале циљеве условног противника у Балтичком мору.
Како је навело Министарство, арктичка експедициона група Северне флоте, која делује у источним деловима Северног леденог океана, извела је тактичку вежбу десанта на обалу Чукотског мора.
У саставу групе су брод "Вицеадмирал Кулаков" са којег се руководи снагама, велики десантни брод "Александар Отраковски", спасилачки брод "Алтај" и танкер "Сергеј Осипов".
На једном од снимака који је објавила руска војска, приказано је како група бродова Северне флоте уништава подморницу условног противника у Баренцовом мору.
Миноловци Каспијске флотиле су током стратешке вежбе „Океан-2024“, заједно са другим противминским одбрамбеним бродовима, неутралисали непријатељске подводне мине и осигурали безбедан пролаз бродова.
Посаде ударних хеликоптера Ми-24 извели су изнад Балтичког мора и на полигону у Калињинградској области ударе на брзе и мале циљеве условног противника, колоне технике и живу силу.
Руска поморска флота започела је 10. септембра планиране стратешке војне вежбе „Океан 2024“ на Тихом и Северном Леденом океану, као и Средоземном, Каспијском и Балтичком мору.
Вежбе ће трајати до 16. септембра под генералним руководством главнокомандујућег Ратне морнарице адмирала Александра Мојсејева.
У војним вежбама учествује више од 400 ратних бродова, подморница и помоћних пловила.
Такође ће бити укључено више од 120 авиона и хеликоптера поморске авијације руске флоте и Ваздушно-космичких снага, око седам хиљада јединица наоружања, војне и специјалне технике, као и више од 90 хиљада људи.
Министарство наводи да је један од основних задатака ових вежби провера готовости руске морнарице за интегрисану употребу високопрецизног и напредног наоружања.
Бродови Црноморске флоте на војним вежбама на Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2024
РУСИЈА
Путин: Највеће поморске вежбе у последњих 30 година, морамо бити спремни за сваки сценарио
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала