Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Одржан протестни скуп дела просветних радника у Београду, нормализован саобраћај

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Уђи у базу фотографијаПразна учионица након проглашене пандемије коронавируса
Празна учионица након проглашене пандемије коронавируса - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
Пратите нас
Протестни скуп дела радника запослених у просвети у парку Мањеж у Београду који је почео у подне завршен је, а саобраћај у Немањиној улици, испред Министарства просвете је нормализован.
Представници четири синдиката у просвети — Уније синдиката просветних радника Србије, Синдиката образовања Србије, Градског синдиката просветних радника Србије „Независност“ и Синдиката радника у просвети Србије — поновили су захтеве, а основни који траже од Владе је да се њихове плате повећају толико да достигну републички просек, као и да повећање плате буде у једнаком проценту за све запослене у просвети, за наставни и ненаставни кадар.
Такође траже да се у складу с договором с Владом Србије предложене измене и допуне Кривичног законика, којима се траже строже казне за нападе на наставнике, нађу на јавној расправи и да буду усвојене у Скупштини по хитном поступку.
Просветари траже и да се до краја 2024. године, уз консултације са репрезентативним синдикатима, измени Уредба о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама, у складу са потписаним Протоколом, као и да се запосленима у образовању исплати Новогодишња награда у складу са Посебним колективним уговором.
Премијер Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2024
СРБИЈА
Вучевић: Штрајк у 37 одсто школа, дали смо коректну понуду за повећање плата
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала