- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Динамо први тим икада који је примио девет голова – Бајерн исписао историју у Минхену

© AP Photo / Matthias SchraderБајерн Динамо
Бајерн Динамо - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2024
Пратите нас
Фудбалери Бајерна нанели су Динаму из Загреба један од најтежих пораза у историји, а уједно су постали први тим икада који је у једној утакмици Лиге шампиона постигао девет голова.
Када је почело друго полувреме утакмице Бајерна и Динамо у Минхену деловало је да би хрватски тим могао да помрси конце домаћину чија је предност са 3:0 смањена на 3:2. Међутим, такав утисак потрајао је свега неколико минута.
Од 51. минута фудбалери Бајерна понашали су се као да су остали сами на терену и са лакоћом су дошли до још пет голова, а уписали би чак и шести односно десети укупно да један погодак није био поништен.
Тако је Бајерн постао први тим икада који је у једном мечу постигао рекордних девет голова, а Динамо је забележио најтежи пораз у историји тог клуба.
Рекорд по броју голова на једном мечу Лиге шампиона претходно је такође држао Бајерн чији су фудбалери 2020. године савладали Барселону резултатом 8:2. Пре тога убедљиви је био само Реал Мадрид који је 2015. године резултатом 8:0 победио Малме.
Утакмица Бајерна и Загреба такође је друга најефикаснија икада. Фалио је само гол како би био срушен рекорд Борусије из Дортмунда и Легије чији је меч 2016. године завршен резултатом 8:4.
Хари Кејн - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2024
СПОРТ
Историјско брукање – Бајерн са девет голова у мрежи испратио Динамо Загреб!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала