00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Цивилизацијски инферно“ и „Бордел Америка“
16:00
30 мин
ВЕСТИ (реприза)
Нови талас напетости у свету, упозорава Москва
16:30
30 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Спира бритком сабљом по српском фудбалу
17:00
60 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Карневалска атмосфера у Димитровграду: „Дани царибродске шушенице“ /фото/

Пратите нас
У Димитровграду је током викенда одржана манифестација под називом „Дани царибродске шушенице“, чувеног специјалитета од димљеног свињског меса које је прави деликатес, а прави се током јесени и конзумира током зиме - по вековној традицији у овом делу Србије.
© Tanjug / ALEKSANDAR CIRIC

Саша Јовановић, један од искуснијих произвођача шушенице, али и других гурманлука од меса, попут пиротске пеглане кобасице, казао је за Танјуг да му је ово девето учешће на овој манифестацији.

Саша Јовановић, један од искуснијих произвођача шушенице, али и других гурманлука од меса, попут пиротске пеглане кобасице, казао је за Танјуг да му је ово девето учешће на овој манифестацији. - Sputnik Србија
1/5

Саша Јовановић, један од искуснијих произвођача шушенице, али и других гурманлука од меса, попут пиротске пеглане кобасице, казао је за Танјуг да му је ово девето учешће на овој манифестацији.

© Tanjug / ALEKSANDAR CIRIC

„Тајна добре шушенице је у домаћем месу - месу од свиња из домаћег узгоја, и то је поента целе приче. Наравно, потребно је саламурење одређен број дана, димљење на буковом дрвету, и то је то", рекао је Јовановић, додавши да је интересовање за ову манифестацију задовољавајуће и да има доста посетилаца из Бугарске.

„Тајна добре шушенице је у домаћем месу - месу од свиња из домаћег узгоја, и то је поента целе приче. Наравно, потребно је саламурење одређен број дана, димљење на буковом дрвету, и то је то", рекао је Јовановић, додавши да је интересовање за ову манифестацију задовољавајуће и да има доста посетилаца из Бугарске. - Sputnik Србија
2/5

„Тајна добре шушенице је у домаћем месу - месу од свиња из домаћег узгоја, и то је поента целе приче. Наравно, потребно је саламурење одређен број дана, димљење на буковом дрвету, и то је то", рекао је Јовановић, додавши да је интересовање за ову манифестацију задовољавајуће и да има доста посетилаца из Бугарске.

© Tanjug / ALEKSANDAR CIRIC

Игор Веселиновић из Пирота каже да први пут учествује на „Данима царибродске шушенице“.

„Све шушенице су из мог личног узгоја. По мени је тајна добре шушенице у саламурењу, у добром одлежавању. Моје шушенице су десет дана седеле у соли, превртане и пране пар пута да со лепо угризе, и онда шушеница иде супер. Ми шушеницу током зимских дана највише волимо уз зимске шприцере, домаћи розе, а ту је и незаобилазни качкаваљ“, каже Веселиновић за Танјуг.

Игор Веселиновић из Пирота каже да први пут учествује на „Данима царибродске шушенице“.„Све шушенице су из мог личног узгоја. По мени је тајна добре шушенице у саламурењу, у добром одлежавању. Моје шушенице су десет дана седеле у соли, превртане и пране пар пута да со лепо угризе, и онда шушеница иде супер. Ми шушеницу током зимских дана највише волимо уз зимске шприцере, домаћи розе, а ту је и незаобилазни качкаваљ“, каже Веселиновић за Танјуг. - Sputnik Србија
3/5

Игор Веселиновић из Пирота каже да први пут учествује на „Данима царибродске шушенице“.

„Све шушенице су из мог личног узгоја. По мени је тајна добре шушенице у саламурењу, у добром одлежавању. Моје шушенице су десет дана седеле у соли, превртане и пране пар пута да со лепо угризе, и онда шушеница иде супер. Ми шушеницу током зимских дана највише волимо уз зимске шприцере, домаћи розе, а ту је и незаобилазни качкаваљ“, каже Веселиновић за Танјуг.

© Tanjug / ALEKSANDAR CIRIC

Директор Туристичке организације Димитровград Васил Андрејев изјавио је да ова манифестација из године у годину обара рекорде и када је о посећености реч, али и када је реч о броју излагача и учесника.

Директор Туристичке организације Димитровград Васил Андрејев изјавио је да ова манифестација из године у годину обара рекорде и када је о посећености реч, али и када је реч о броју излагача и учесника. - Sputnik Србија
4/5

Директор Туристичке организације Димитровград Васил Андрејев изјавио је да ова манифестација из године у годину обара рекорде и када је о посећености реч, али и када је реч о броју излагача и учесника.

© Tanjug / ALEKSANDAR CIRIC

„Ове године имамо најмање 200 аутобуса са туристима из суседне Бугарске, а индивидуалне доласке и не рачунамо. Имамо много туриста из других делова Србије. Ове године имамо 265 метара штандова у хали и 105 метара у граду, тако да имамо карневалску атмосферу. Имамо око сто излагача царибродске шушенице, а посебно ме радује да је од стотинак излагача половина из Димитровграда“, рекао је Андрејев.

„Ове године имамо најмање 200 аутобуса са туристима из суседне Бугарске, а индивидуалне доласке и не рачунамо. Имамо много туриста из других делова Србије. Ове године имамо 265 метара штандова у хали и 105 метара у граду, тако да имамо карневалску атмосферу. Имамо око сто излагача царибродске шушенице, а посебно ме радује да је од стотинак излагача половина из Димитровграда“, рекао је Андрејев. - Sputnik Србија
5/5

„Ове године имамо најмање 200 аутобуса са туристима из суседне Бугарске, а индивидуалне доласке и не рачунамо. Имамо много туриста из других делова Србије. Ове године имамо 265 метара штандова у хали и 105 метара у граду, тако да имамо карневалску атмосферу. Имамо око сто излагача царибродске шушенице, а посебно ме радује да је од стотинак излагача половина из Димитровграда“, рекао је Андрејев.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала