Саша Јовановић, један од искуснијих произвођача шушенице, али и других гурманлука од меса, попут пиротске пеглане кобасице, казао је за Танјуг да му је ово девето учешће на овој манифестацији.
Саша Јовановић, један од искуснијих произвођача шушенице, али и других гурманлука од меса, попут пиротске пеглане кобасице, казао је за Танјуг да му је ово девето учешће на овој манифестацији.
„Тајна добре шушенице је у домаћем месу - месу од свиња из домаћег узгоја, и то је поента целе приче. Наравно, потребно је саламурење одређен број дана, димљење на буковом дрвету, и то је то", рекао је Јовановић, додавши да је интересовање за ову манифестацију задовољавајуће и да има доста посетилаца из Бугарске.
„Тајна добре шушенице је у домаћем месу - месу од свиња из домаћег узгоја, и то је поента целе приче. Наравно, потребно је саламурење одређен број дана, димљење на буковом дрвету, и то је то", рекао је Јовановић, додавши да је интересовање за ову манифестацију задовољавајуће и да има доста посетилаца из Бугарске.
Игор Веселиновић из Пирота каже да први пут учествује на „Данима царибродске шушенице“.
„Све шушенице су из мог личног узгоја. По мени је тајна добре шушенице у саламурењу, у добром одлежавању. Моје шушенице су десет дана седеле у соли, превртане и пране пар пута да со лепо угризе, и онда шушеница иде супер. Ми шушеницу током зимских дана највише волимо уз зимске шприцере, домаћи розе, а ту је и незаобилазни качкаваљ“, каже Веселиновић за Танјуг.
Игор Веселиновић из Пирота каже да први пут учествује на „Данима царибродске шушенице“.
„Све шушенице су из мог личног узгоја. По мени је тајна добре шушенице у саламурењу, у добром одлежавању. Моје шушенице су десет дана седеле у соли, превртане и пране пар пута да со лепо угризе, и онда шушеница иде супер. Ми шушеницу током зимских дана највише волимо уз зимске шприцере, домаћи розе, а ту је и незаобилазни качкаваљ“, каже Веселиновић за Танјуг.
Директор Туристичке организације Димитровград Васил Андрејев изјавио је да ова манифестација из године у годину обара рекорде и када је о посећености реч, али и када је реч о броју излагача и учесника.
Директор Туристичке организације Димитровград Васил Андрејев изјавио је да ова манифестација из године у годину обара рекорде и када је о посећености реч, али и када је реч о броју излагача и учесника.
„Ове године имамо најмање 200 аутобуса са туристима из суседне Бугарске, а индивидуалне доласке и не рачунамо. Имамо много туриста из других делова Србије. Ове године имамо 265 метара штандова у хали и 105 метара у граду, тако да имамо карневалску атмосферу. Имамо око сто излагача царибродске шушенице, а посебно ме радује да је од стотинак излагача половина из Димитровграда“, рекао је Андрејев.
„Ове године имамо најмање 200 аутобуса са туристима из суседне Бугарске, а индивидуалне доласке и не рачунамо. Имамо много туриста из других делова Србије. Ове године имамо 265 метара штандова у хали и 105 метара у граду, тако да имамо карневалску атмосферу. Имамо око сто излагача царибродске шушенице, а посебно ме радује да је од стотинак излагача половина из Димитровграда“, рекао је Андрејев.