СПОРТ

Најсрамнији потез за пуне две деценије Роналдове каријере – сујета „појела“ Португалца

Кристијано Роналдо напустио је утакмицу Манчестер јунајтеда и Тотенхема пре него што је судија свирао крај. Славни Португалац изазвао је бес код љубитеља фудбала, а његов поступак Дион Даблин, легендарни фудбалер, окарактерисао је као „неприхватљив“.
Sputnik
Кристијано Роналдо не само да је међу најуспешнијим фудбалерима на свету, него је можда и најутицајнија фудбалска звезда и зато му не приличе потези попут геста током сусрета Манчестера и Тотенхема.
Португалац није био у плану Ерика тен Хага, а свој посао на терену одлично су радили Фред и Бруно Фернандеш који су донели победу против Тотенхема.
Ипак, прослављени Роналдо није могао да поднесе то што не учествује у победи тима и што је грејао клупу, а све до краја утакмице надао се да ће добити бар који минут.
Када је Кристијану постало јасно да неће ући на терен он је одлучио д апосле загревања у 90. минуту напусти утакмицу иако судија још увек није свирао крај сусрета.
Роналдо је растужио и децу са којом није желео да се поздрави по изласку, а о срамном гесту Ерик тен Хаг није желео превише да прича.
„Видео сам га, али нисам с њим о томе причао. Расправљаћемо о томе. Сад славимо победу. Не желим сада о томе, сутра ћемо. Волео бих да задржима фокус на екипи и сјајној представи свих 11 играча и резерви. Била је то тимска представа“, рекао је Холанђанин.
Роналдов неспортски потез наишао је и на осуду енглеских фудбалских великана Диона Даблина и Тима Шервуда.
Да сам ја тренер Манчестер јунајтеда, задавио бих га! Питао бих га шта ради. Његово понашање је неприхватљиво. Веома га поштујем као и све што је урадио у каријери, али требало је да остане и испоштује саиграче“, рекао је Даблин, док је Шервуд био још оштрији.
Шокантно! Роналдо је само показао да не поштује тренера. Бесан сам због тога. И ја волим Роналда и његову игру, али не сме долазити у овакве ситуације. Ако га је Тен Хаг поштовао тиме што га није увео у игру на 6:1 против Ситија, онда је то требало да му врати“,рекао је Шервуд.
Јасно се види да се Португалац и Холанђанин не слажу, а Роналду овакав испад није први у каријери. Недавно је на пријатељском мечу против Рајо Ваљекана након што је замањен на полувремену такође одлучио да сама оде са утакмице.
СПОРТ
„Запамтите то име...“
СПОРТ
Да ли болна гримаса значи и лакши посао за Србију? /видео/
СПОРТ
Немања се одомаћио у Русији, а један детаљ ће заувек памтити: „Хвала Богу, добро сам!“
Коментар