- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Најсрамнији потез за пуне две деценије Роналдове каријере – сујета „појела“ Португалца

© AP Photo / Dave ThomposonКристијано Роналдо
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
Пратите нас
Кристијано Роналдо напустио је утакмицу Манчестер јунајтеда и Тотенхема пре него што је судија свирао крај. Славни Португалац изазвао је бес код љубитеља фудбала, а његов поступак Дион Даблин, легендарни фудбалер, окарактерисао је као „неприхватљив“.
Кристијано Роналдо не само да је међу најуспешнијим фудбалерима на свету, него је можда и најутицајнија фудбалска звезда и зато му не приличе потези попут геста током сусрета Манчестера и Тотенхема.
Португалац није био у плану Ерика тен Хага, а свој посао на терену одлично су радили Фред и Бруно Фернандеш који су донели победу против Тотенхема.
Ипак, прослављени Роналдо није могао да поднесе то што не учествује у победи тима и што је грејао клупу, а све до краја утакмице надао се да ће добити бар који минут.
Када је Кристијану постало јасно да неће ући на терен он је одлучио д апосле загревања у 90. минуту напусти утакмицу иако судија још увек није свирао крај сусрета.
Роналдо је растужио и децу са којом није желео да се поздрави по изласку, а о срамном гесту Ерик тен Хаг није желео превише да прича.
„Видео сам га, али нисам с њим о томе причао. Расправљаћемо о томе. Сад славимо победу. Не желим сада о томе, сутра ћемо. Волео бих да задржима фокус на екипи и сјајној представи свих 11 играча и резерви. Била је то тимска представа“, рекао је Холанђанин.
Роналдов неспортски потез наишао је и на осуду енглеских фудбалских великана Диона Даблина и Тима Шервуда.
Да сам ја тренер Манчестер јунајтеда, задавио бих га! Питао бих га шта ради. Његово понашање је неприхватљиво. Веома га поштујем као и све што је урадио у каријери, али требало је да остане и испоштује саиграче“, рекао је Даблин, док је Шервуд био још оштрији.
Шокантно! Роналдо је само показао да не поштује тренера. Бесан сам због тога. И ја волим Роналда и његову игру, али не сме долазити у овакве ситуације. Ако га је Тен Хаг поштовао тиме што га није увео у игру на 6:1 против Ситија, онда је то требало да му врати“,рекао је Шервуд.
Јасно се види да се Португалац и Холанђанин не слажу, а Роналду овакав испад није први у каријери. Недавно је на пријатељском мечу против Рајо Ваљекана након што је замањен на полувремену такође одлучио да сама оде са утакмице.
Вејн Руни - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
СПОРТ
„Запамтите то име...“
Јан Зомер - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
СПОРТ
Да ли болна гримаса значи и лакши посао за Србију? /видео/
Немања Главчић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
СПОРТ
Немања се одомаћио у Русији, а један детаљ ће заувек памтити: „Хвала Богу, добро сам!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала