СРБИЈА

Курти одбио Америку и ЕУ: Рок за пререгистрацију остаје, прво опомене, па казне

Влада привремених институција у Приштини донела је одлуку да ће од 1. до 21. новембра за Србе који нису пререгистровали своја возила на таблице „РКС“ бити изречена опомена, док ће мера новчане казне важити до 21. јануара, када се дефинитивно поништавају „старе“ регистрације, преноси Телеграфи.
Sputnik
На седници владе, одлучено је да ће од 21. јануара до 21. априла Срби користити пробне таблице, а након тога у покрајини неће бити дозвољене друге регистарске ознаке осим „РКС“.
Аљбин Курти је рекао да ова одлука предвиђа редослед и ескалацију санкција, односно да ће три недеље бити укорени они који не спроведу одлуку о замени регистарских таблица.
„Од 1. новембра до 21. новембра биће изречена мера укора, а затим ће од 21. новембра у трајању од два месеца, до 21. јануара, бити мера новчане казне. А онда ћемо од 21. јануара имати пробне регистарске таблице још два месеца, а онда 21. априла на Косову не могу бити дозвољене никакве друге таблице”, рекао је Курти, пренео је „Косово онлајн“.
Медији на албанском језику пренели су раније данас да се Курти поводом истека рока за пререгистрацију возила на таблице РКС састао са амбасадорима Квинте који су од њега захтевали продужетак рока за 10 месеци.
СРБИЈА
Главни преговарач Приштине објавио колике ће бити казне за оне који не изврше пререгистрацију
СРБИЈА
Ескобар поново позвао Приштину да одложи пререгистрацију: „Надам се позитивном одговору“
СРБИЈА
„Никад се не предајемо“: Из ЕУ поручили да траже решење за пререгистрацију на Косову и Метохији
СРБИЈА
Како ће Срби да одговоре на скандалозне претње Приштине
Коментар