Катар 2022

Историја је почела против Србије – и наставља се!

Лео Меси је још једном исписао историју фудбала златним словима. Наиме, аргентински чаробњак је против Србије на Мундијалу у Немачкој 2006. године постао најмлађи стрелац и асистент на светским првенствима, да би поготком и завршним пасом против Мексика (2:0) постао и најстарији фудбалер којем је то пошло за ногом у једном мечу.
Sputnik
Историја је почела да се пише против Србије и то у демолирању Орлова у групној фази, када је фудбалски свет тек почео да упознаје Месијеву магију у репрезентативном дресу.
Србија и Црна Гора дословце су страдали резултатом 6:0, а Меси је са 19 година постао најмлађи фудбалер који је на једном мечу Мундијала у статистичке колоне уписао и гол и асистенцију.
Чак 16 година касније Меси и даље жари и пали. Штавише, он је фудбалер око којег се врти игра Аргентине у потпуности.
Уживо Мундијал, 8. дан – Велика нула Јапана и Костарике, Немци и Шпанци за крај
Мучили су се изабраници Месијевог имењака Лионела Скалонија са ратоборним Мексиканцима с којима су били егал прво полувреме, да би у наставку управо ас Пари Сен Жермена донео превагу.
Прво је у 64. минуту на додавање Анхела ди Марије матирао сјајног Очоу, да би у 87. минуту упослио Енца Фернандеса који је евроголом "оверио" победу Аргентине и наставак сна званог "Златна богиња".
Меси је тако стигао до гола и асистенције у једном мечу са 35 година и 155 дана, чиме је постао најмлађ и најстарији стрелац и „пакер“ у историји Мундијала.
Имајући у виду у каквој је форми ове сезоне Меси у дресу Пари Сен Жермена и Аргентине, нико не би смео да се зачуди уколико десетка Аргентине додатно "подебља" поменути рекорд.
Подсетимо, „гаучоси“ у трећем колу Светског првенства играју против Пољске 30. новембра.
Катар 2022
Како их није срамота?! Дачић жестоко осудио ФИФА због акције лажног Косова
Катар 2022
Србију не ремете покушаји саботаже од стране тзв. Косова: „Нема ни одлуке, ни саопштења из ФИФА“
Катар 2022
Осмеси и разиграни Костић радују Пиксија – да ли Митровић добија друштво за Камерун?
Коментар