СПОРТ

Барселона одржала час фудбала анемичном краљу и освојила Суперкуп

Барселона је на доминантан начин освојила Суперкуп Шпаније, победивши Реал Мадрид 3:1 (2:0) пред 70.000 гледалаца у Саудијској Арабији, земљи која је платила ФС Шпаније 40 милиона како би била домаћин поменутог спектакла.
Sputnik
Барселона под тренерском палицом легендарног Ћавија Ернандеса одржала је час фудбала анемичном краљевском клубу, који је први ударац у оквир гола Тер Штегена упутио тек у 71. минуту.
Доминирали су Каталонци апсолутно свим сегментима игре и потпуно заслужено су подигли 14. трофеј Суперкупа Шпаније у престоници Саудијске Арабије.
Први гол спектакуларног финала у Ријаду постигао је омалени Гави у 33. минуту, чиме је постао трећи најмлађи стрелац у историји Ел Класика, иза Ансуа Фатија и легендарног „краљевића“ Раула Гонзалеса.
У самом финишу првог полувремена искусни Роберт Левандовски дуплирао је предност на асистенцију Гавија, који је без дилеме био играч финалног сусрета Суперкупа Шпаније.
Стао је 19-годишњи Шпанац и раме уз раме са легендарним Јоханом Кројфом, који је до финала у Арабији био једини фудбалер у историји Барселоне који је на мечу Суперкупа успео да буде актер код три гола још давне 1974. године. Гави је против Реала затресао мрежу и уписао две асистенције.
У наставку је Барселона и даље доминирала, а Гави је уписао још једну асистенцију у 69. минуту, када је спојоио с голом Педрија, ком није било тешко да смести лопту иза леђа Тиба Куртое.
Краљ је био био на коленима и бруку је, донекле, ублажио званично најбољи фудбалер света у 2022. години Карим Бензема који је постигао погодак у зауставном времену 3:1 (2:0).
Барселона је стигла до 98. клупског трофеја, док Реал Мадрид мора да се окрене Примери, где такође заостаје за Барселоном која је на врху табеле.
СПОРТ
„Ватерполо“ у Бергаму и Монте Карлу, две утакмице – 18 голова
СПОРТ
„Биг Бен“ и Звезда – године су учиниле своје
СПОРТ
Арсенал је газда Лондона и зрео је за титулу после 19 година!
Коментар