- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Барселона одржала час фудбала анемичном краљу и освојила Суперкуп

© AP Photo / Hussein MallaБарселона
Барселона - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
Пратите нас
Барселона је на доминантан начин освојила Суперкуп Шпаније, победивши Реал Мадрид 3:1 (2:0) пред 70.000 гледалаца у Саудијској Арабији, земљи која је платила ФС Шпаније 40 милиона како би била домаћин поменутог спектакла.
Барселона под тренерском палицом легендарног Ћавија Ернандеса одржала је час фудбала анемичном краљевском клубу, који је први ударац у оквир гола Тер Штегена упутио тек у 71. минуту.
Доминирали су Каталонци апсолутно свим сегментима игре и потпуно заслужено су подигли 14. трофеј Суперкупа Шпаније у престоници Саудијске Арабије.
Први гол спектакуларног финала у Ријаду постигао је омалени Гави у 33. минуту, чиме је постао трећи најмлађи стрелац у историји Ел Класика, иза Ансуа Фатија и легендарног „краљевића“ Раула Гонзалеса.
У самом финишу првог полувремена искусни Роберт Левандовски дуплирао је предност на асистенцију Гавија, који је без дилеме био играч финалног сусрета Суперкупа Шпаније.
Стао је 19-годишњи Шпанац и раме уз раме са легендарним Јоханом Кројфом, који је до финала у Арабији био једини фудбалер у историји Барселоне који је на мечу Суперкупа успео да буде актер код три гола још давне 1974. године. Гави је против Реала затресао мрежу и уписао две асистенције.
У наставку је Барселона и даље доминирала, а Гави је уписао још једну асистенцију у 69. минуту, када је спојоио с голом Педрија, ком није било тешко да смести лопту иза леђа Тиба Куртое.
Краљ је био био на коленима и бруку је, донекле, ублажио званично најбољи фудбалер света у 2022. години Карим Бензема који је постигао погодак у зауставном времену 3:1 (2:0).
Барселона је стигла до 98. клупског трофеја, док Реал Мадрид мора да се окрене Примери, где такође заостаје за Барселоном која је на врху табеле.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
СПОРТ
„Ватерполо“ у Бергаму и Монте Карлу, две утакмице – 18 голова
Ел Фарду Бен – фудбалер ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
СПОРТ
„Биг Бен“ и Звезда – године су учиниле своје
Арсенал - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
СПОРТ
Арсенал је газда Лондона и зрео је за титулу после 19 година!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала