- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Биг Бен“ и Звезда – године су учиниле своје

© Фото : ФК Црвена звездаЕл Фарду Бен – фудбалер ФК Црвена звезда
Ел Фарду Бен – фудбалер ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
Пратите нас
Црвена звезда и Ел Фарду Бен каква је то била страшна и добитна комбинација. После пет година клуб с Маракане у којем је репрезентативац Коморских Острва освојио пет титула и два трофеја Купа Србије, одлучилио је да пусти крилног нападача да пронађе нову средину, а Кипар ће бити нова дестинација.
Разлог? Године – 33 колико их има Бен и све слабија минутажа, односно улога која више није припадала „Биг Бену“ утицали су да Звезда шест месеци пре краја истека уговора пусти свог највернијег и најпродуктивнијег легионара. У историји!
Ушао је харизматични Бен експресно под кожу Делија и свих оних којима је црвено-бела боја у срцу.
Рођен је Бен за велику позорницу, што је показао играјући у Грчкој, касније у Црвеној звезди, где је немилосрно погађао мреже и терорисао противничке одбране с позиције левог и (ли) десног крила, по потреби и „деветке“ – најчешће оне лажне.
Симпатични тамнопути брка оставио је неизбрисив траг у Звезди, с обзиром на то да је према броју голова постао најефикаснији странац у Љутице Богдана, надмашивши још једног миљеника Делија – Ричмонда Боаћија.
Репрезентативац Коморских острва који има и српски пасош, те није заузимао место странцима, облачио је црвено-бели дрес чак 196 пута и постигао је рекордна 83 гола уз 47 асистенција.
Био је „кичма“ Милојевићеве Црвене звезде која се играјући у два наврата Лигу шампиона вратила на европску мапу. Ипак, долазак Станковића и године које су узимале данак, проузроковале су да се Бен од стандардног првотимца пресели на клупу, одакле је стрпљиво чекао своју шансу.
Мирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
СПОРТ
Вечити стартовали припреме, Звезда задовољнија
И био је већ „Биг Бен" отписан од Црвене звезде 2019. године када је све договорио са Ал Вахдом из Уједињених Арапских Емирата, али су се преговори изјаловили у самој завршници ,те се вратио на Маракану.
Већ тада се видело да ствари не функционишу као раније и да се љубав полако гаси.
Године су учиниле своје.
Ипак, левоноги крилни нападач увек је био на висини задатка, увек је своје обавезе максимално и строго професионално обављао – најчешће с осмехом на лицу и лоптом у мрежи!
Армија Звездиних навијача сасвим сигурно никада неће заборавити оно чаробно вече у Аустрији, 29. авугст 2019, године, када је „Биг Бен“ двапут одзвонио Салцбургу и трасирао Звезди пут ка Лиги шампиона.
Тад је купљена карта за вечност!
Тресао је мреже и у вечитом дербију, али ти голови за Лигу шампиона имају посебну тежину и заувек ће бити упаћмени.
Растанак са Звездом сасвим сигурно ће тешко пасти Бену, али он поново иде ког неког ко га познаје и душу и код кога је играо најбољи фудбал.
Наиме, Бен ће код Владана Милојевића с којим је сарађивао у Грчкој у Паниониосу, затим га је искусни стручњак довео и на Маракану, а сада ће сарађивати на Кипру у дресу Апоела.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
СПОРТ
Бела тачка поново је била црна за Митровића
Колумбијски фудбалер Хамес Родригес - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
СПОРТ
Чак је и велики сер падао на „бљештавило“ – ко ће следећи бацити паре у бунар?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала