- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Арсенал је газда Лондона и зрео је за титулу после 19 година!

© AP Photo / Frank AugsteinАрсенал
Арсенал - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
Пратите нас
Фудбалери Арсенала победили су као гости градског ривала Тотенхем у дербију 18. кола Премијер лиге и северног Лондона 2:0 (2:0), чиме су побегли Манчестер ситију на чак осам бодова. Голове за „тобџије“ постигли су Уго Лорис (аутогол) и Мартин Одегард у првом полувремену.
Од давне 2014. године Арсенал није славио на стадиону највећег ривала, с друге стране Тотенхем је имао импресивних шест победа и два ремија у мечевима у енглеском шампионату, али је та традиција срушена.
Изабраници Шпанца Микела Артете који су на стадион „Тотенхем Хотспур“ стигли као лидери Премијер лиге, успели су, лакше него што су вероватно и сами очекивали, да нокаутирају Кејна, Сона и остале „певце“.
Експресно су их „скували“ за пола сата. Томе је значајно кумовао капитен домаћег тима искусни голман Уго Љорис, који се недавно после завршног Мундијала у Катару повукао из репрезентације Француске.
Ел Фарду Бен – фудбалер ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
СПОРТ
„Биг Бен“ и Звезда – године су учиниле своје
Невероватно је како је траљаво реаговао после центаршута Букаја Саке с десне стране, јер је у 14. минуту лопту боксовао директно у малу мрежу сопственог гола!?
Нешто више од 20 минута чекало се на нови погодак у мрежи Тотенхема, а у центру пажње се нашао играч месеца у Премијер лиги – Мартин Одегард.
Норвежанин који је својевремено био скупоцено појачање и нвестиција за будућност Реал Мадрида, где се није снашао, фудбалски је "експлодирао" у Арсеналу!
Игра најбољи фудбалер у каријери и с капитенском траком око руке „вуче“ Арсенал ка титули, првој још од Арсена Венгера и (пре)давне 2004. године, када су Анри, Вијеира, Пирес и остали под командом Професора добили надимак „непобедиви“26 победа и 12 ремија.
Чињеница је да је сезона тек стигла до пола, и да су „тобџије“ претходних година највише бодова губиле у јануару и фебруару, кад асе практично и „ломи“ првенство у Енглеској због згуснутог распореда, али чини се да је екипа сазрела у сваком смислу.
Овога пута се чини да Арсенал има и клупу и квалитет да изгура ову трку удвоје са Манчестер ситијем до самог краја и да први прође кроз циљ. Чак 15 тријумфа, два ремија и само један пораз, уливају наду да Арсенал има све што је потребно да буде првак Енглеске.
Интересантно, пре 18. кола у којем је Манчестер сити гостовао Јунајтеду на Олд Трафорду (изгубили 2:1), а Арсенал ишао на ноге Тотенхему, "грађани" Пепа Гвардиоле су према проценама букмејкера били први фаворити за титулу. Сада ситуација драстично мења, с обзиром на то да су осам корака иза лондонске казнене експедиције.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2023
СПОРТ
Бела тачка поново је била црна за Митровића
Колумбијски фудбалер Хамес Родригес - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2023
СПОРТ
Чак је и велики сер падао на „бљештавило“ – ко ће следећи бацити паре у бунар?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала