РУСИЈА

Оптуженом за атентат на Прилепина одређен двомесечни притвор

Према судској одлуци, Александру Пермјакову, оптуженом за дизање у ваздух аутомобила писца Захара Прилепина, одређен је притвор у трајању од два месеца, саопштила је прес-служба Генералног тужилаштва Русије.
Sputnik
Претходно је Истражни комитет Русије на свом телеграм каналу објавио да је против осумњиченог за атентат на руског писца Захара Прилепина подигнута оптужница за тероризам.
„Главна истражна управа Истражног комитета Русије је у оквиру истраге кривичног предмета због дизања у ваздух аутомобила Захара Прилепина против Александра Пермјакова подигла оптужницу због извршења кривичних дела прописаних чл. 205 Кривичног закона Русије (терористички акт) и чл. 222 Кривичног закона Русије (незаконита трговина оружјем). Истрага, у својству превентивне мере, захтева одређивање притвора”, наводи се у саопштењу.
У суботу је Прилепинов аутомобил дигнут у ваздух на ауто-путу у Нижегородској области. У експлозији је погинуо возач аутомобила, а Прилепин је рањен. Писац је хоспитализован са преломима и потресом мозга у болници у Нижњем Новгороду, где је оперисан и уведен у вештачку кому.
Прилепинова прес служба јавила је да је од последица експлозије погинуо Александар Шубин, припадник батаљона „Оплот“ Руске гарде. Полиција је након тога привела мушкарца умешаног у дизање аутомобила у ваздух. Истражни комитет Русије покренуо је кривични поступак према члану терористички напад.
РУСИЈА
Прилепин саопштио шта се десило у тренутку атентата на њега
РУСИЈА
Бомба на писца – апокалипса коју живимо
Коментар