СПОРТ

Францускиња бесна због односа према Јапанки: „Врхунац неправде, пожелим све да разбијем“

Мија Като, јапанска тенисерка, после дисквалификације са Ролан Гароса добила је подршку француске тенисерке Ализ Корне која тражи да јој се организатори турнира извине.
Sputnik
После дисквалификације Мије Като која је случајно лоптицом погодила скупљачицу лоптица приликом дубл меча, јапанска тенисерка остала је да се такмичи у микс дублу, а после победе је заплакала на терену.
Уз Мију Като дисквалификована је и њена партнерка у дублу Алдила Сутијади, али је Јапанка остала у микс дублу са Тимом Пуецом, иако је за њу учешће на турниру постало изузетно емотивно.
Заплакала је на терену, али је и касније конференцију напустила у сузама без речи. Утеха за Јапанку је подршка која стиже како и од публике тако и од важних тениских имена.
Ализ Корне, француска тенисерка, огорчена је због свега што је Като доживела.

„Надам се да ће јој турнир вратити новац. Дошли смо до врхунца неправде. Пожелим да све разбијем. Судија је направио велику грешку. На њега су утицали други играчи. Турнир треба да се извини Мији“, изјавила је Корне.

Додатно бесмислено је то што је јапанска тенисерка добила новчану казну као и то што су јој одузети сви зарађени бодови на турниру.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
СПОРТ
Четворочасовни трилери и Новакова лекција за четвртфинале
СПОРТ
Дволична француска публика звиждала и Рускињи /видео/
СПОРТ
Броји сваки Новаков корак, игра као фурија – и за њега је Ролан Гарос више од турнира
Коментар