- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Четворочасовни трилери и Новакова лекција за четвртфинале

© AP Photo / Jean-Francois BadiasБеатрис Хадад Маја
Беатрис Хадад Маја - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
Пратите нас
Четири сата борбе, драме и спектакуларног тениса виђено је у четвртфиналу Ролан Гароса како у мушкој тако и у женској конкуренцији. Холгер Руне успео је да елиминише невероватног Франциска Серундола (7:6, 3:6, 6:4, 1:6, 7:6) док је Беатрис Хадад Маја после силовите борбе и преокрета савладала Сару Сорибес Тормо (6:7, 6:3, 7:5).
Ретко можете да чујете да се меч женског тениса игра четири сата, али даме су дефинитивно показале колико је женски тенис леп, елегантан и неизвестан. Сјајна Беатрис Хадад Маја повела је са 5:2 у првом сету, имала је два брејка предности, а онда се још сјајнија Сара Сорибес Тормо вратила у меч и увела у тај-брејк.
Шпанска тенисерка била је боља, а онда је у истом ритму ушла у други сет у ком је повела уз два брејка предности са 3:0. Хадад Маја била је у тешкој позицији и повратак је деловао скоро па немогуће, међутим не и ако питате Бразилку.
Везала је шест узастопних гемова и изједначила у сетовима. Хадад Маја прва је противници одузела сервис гем у одлучујућем сету, али је Тормо вратила брејка . У деветом гему Бразилка је пропустила чак три меч лопте, али и даље није одустала. Два гема касније направила је брејк и потврдом истог после 3 сата и 51 мнута борбе пласирала се у четвртфинале.
Била је на ивици пораза, па је права мистeрија била како је успела да направи тако маестралан преокрет. На том заправо може да захвали Новаку Ђоковићу јер јој је тренер дао да прочита шта је српски ас рекао о таквим мечевима.

„Мој тренер ми је послао интервју Новака Ђоковића и он је причао о томе како је он нервозан на мечевима. Ако је Ђоковић нервозан, ко сам ја да не будем? То је нормално и морамо то да прихватимо и да се побољшамо под притиском“, рекла је Беатрис Хадад Маја која је са шпанском тенисерком одиграла најдужи женски меч од почетка сезоне и један од најдужих у историји Ролан Гароса.

У четвртфиналу Хадад Маја играће против Онс Жабур.
Ништа мање драматично није било ни у мушкој конкуренцији. Млади Холгер Руне имао је неочекивано тежак посао у осмини финала, а колико ће Серундоло пружити добар отпор јасно се видело већ у првом сету јер је Данац повео тек после тај-брејка.
Уследио је хладан туш, након што је спасао четири брејка лопте у другом гему, у четвртом ипак не успева да се одбрани Руне и Серундоло стиже до брејка који је сачувао све до краја сета и тако стигао до изједначења.
Дански тенисер боље је заиграо у трећем сету и први је направио брејк, али се Серундоло враћа и после 4:1 стиже до изједначења. У десетом гему Руне му још једном одузима сервис гем и поново стиже до предности у сетовима. Међутим, све је бачено у воду у четвртом сету.
Само четири винера и чак 13 неизнуђених грешака имао је Холгер док је Серундоло на другој страни уписао 14 винера и осам грешака. Одузео је Данцу чак три сервис гема и фуриозно увек у пети сет.
Било је очекивано драматично, а онда је у деветом гему први до брејк лопте стигао Руне и искористио је. Данас је сервирао за меч, али га је сјајни Серундоло изненадио и вратио брејк. Поново је морао да одлучи тај-брејк, а после страшно напете борбе у њему форхенд Серундола остаје у мрежи и води Рунеа у четвртфинале. За полуфинале Руне ће се борити против Каспера Руда који је претходно савладао Николаса Ђарија.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Дарија Касаткина - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Дволична француска публика звиждала и Рускињи /видео/
Томас Мартин Ечевери - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Броји сваки Новаков корак, игра као фурија – и за њега је Ролан Гарос више од турнира
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Рускиња и Белорускиња још не могу на Вимблдон – да ли Британци траже „рупу у закону“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала