- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дволична француска публика звиждала и Рускињи /видео/

© AP Photo / Michel EulerДарија Касаткина
Дарија Касаткина - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
Пратите нас
Дарија Касаткина после пораза од Елине Свитолине у осмини финала Ролан Гароса није се поздравила са Украјинком јер је знала да јој он а неће пружити руку, а потом је због тог геста извиждана од стране публике. Руска тенисерка била је разочарана не толико због пораза колико због третмана који је добила само зато што је испоштовала противницу.
Украјинске тенисерке од почетка Ролан Гароса не поздрављају се са руским и белоруским тенисеркама, а иако је то на почетку француска публика осуђивала сада су променили став.
Дарија Касаткина изгубила је од Елине Свитолине и потом јој показала палац јер је знала да се украјинска тенисерка неће поздравити са њом, а Рускиња је потом добила звиждуке.
„Одлазим из Париза осећајући се јако огорчено. Свих ових дана, након мечева које сам играла увек сам захваљивала публици на подршци, на томе што су увек ту за тенисере и тенисерке. Али јуче сам извиждана само зато што сам испоштовала жељу противнице да се не рукујемо“, написала је Касаткина на друштвеним мрежама.
Свитолина је Рускињи узвратила подигнутим палцем, али Дарија истиче да јој такви мечеви тешко падају јер противнице не желе да се поздраве са њом, иако им није ништа учинила.
„Елина и ја смо показале поштовање једна према другој током меча, али одлазак са терена је јуче био најтежи део. Будите бољи људи, волите се међусобно. Не ширите мржњу. Покушајте да начините свет бољим местом. Ја ћу и даље волети Ролан Гарос без обзира на све, увек. Видимо се следеће године“, написала је Касаткина.
Француска публика заузела је дволични став јер је у првом колу после победе Арине Сабаленке над Мартом Костјук звиждала Украјинки која није хтела да пружи руку Белорускињи.
Сада међутим не одговоара ни када Рускиње поштују ту одлуку противница.
Томас Мартин Ечевери - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Броји сваки Новаков корак, игра као фурија – и за њега је Ролан Гарос више од турнира
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Рускиња и Белорускиња још не могу на Вимблдон – да ли Британци траже „рупу у закону“?
Мију Като - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Огласила се Јапанка која је прошла као Новак: „Све су ми одузели“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала