- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Броји сваки Новаков корак, игра као фурија – и за њега је Ролан Гарос више од турнира

© AP Photo / Thibault CamusТомас Мартин Ечевери
Томас Мартин Ечевери - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
Пратите нас
Томас Мартин Ечевери стигао је до осмине финала Ролан Гароса без изгубљеног сета што је пошло за руком само Новаку Ђоковићу, Карлосу Алкарасу, Стефаносу Циципасу и Григору Димитрову. Аргентинац је из меча у све бољи, а заслуге иду и Новаку на кога се Ечевери угледа.
Када је Томас Мартин Ечевери 2016. године успео да упише прве поене на АТП листи фотографисао се са папиром на ком је писало „Ечевери један, Ђоковић 12.900 поена“, алудирајући на то да је почео да „јури“ да достигне српског аса.
Временом је напредовао, а са напретком је стигло и ново пописивање поена па се тако прошле године похвалио уласком у топ сто.
„Ечевери 714, Ђоковић 8.420 поена“, написао је Ечевери који је недавно имао прилику да упозна српског аса када су играли у Риму.
Новак је славио резултатом 7:6, 6:2, а Томас је после пораза открио да му је Ђоковић идол.
„Новак је мој идол, он је главни разлог због чега сам почео да играм тенис. Када сам почео да користим "Хед" рекете одмах сам рекао да хоћу рекете као Новак. Мало смо причали после меча у Риму. Он је толико добар момак, јако опуштен, права легенда“, рекао је Ечевери о Новаку.
Следеће пописивање поена Аргентинац жели да буде када уђе у првих 20 на свету.
„Можда ћу ускоро моћи да направим нову слику, када уђем у првих 20. Желим да будем у топ 20 до краја године и мислим да имам шансе ако овако наставим. Морам да додам још својој игри, али сада сам концентрисан на Ролан Гарос!“, рекао је Ечевери који стоји за својих речи.
Аргентинац игра турнир из снова, а до осмине финала савладао је Алекса Де Минора, Борну Ћорића, а све је почело када му је у првом колу предао Џек Дрејпер при вођству Арентинца од 1:0 у сетовима.
Против Ћорића који је 16. тенисер света Ечевери је одиграо фантастично. У првом сету није дозволио ниједну брејк лопту док је у трећем претпрео брејк, али потом противнику одузео три сервис гема.
Против Аустралијанца се мало више намучио, али ипак успео да буде доминантан и заслужено је стигао до осмине финала. За четвртфинале игра против Јошихитно Нишиоке, а с бозиром на то да је то већ меч осмине финала у којој је могао да га сачека далеко тежи противник Аргентинац је мало имао и среће јер је против Јапанца фаворит.
То што му добро иде на Ролан Гаросу није случајност јер је Ечевери напредовао и желео да пружи свој максимум на париској шљаци како због свог успеха тако и због свог пса који се зове управо Ролан Гарос.
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Рускиња и Белорускиња још не могу на Вимблдон – да ли Британци траже „рупу у закону“?
Мију Като - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Огласила се Јапанка која је прошла као Новак: „Све су ми одузели“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Новакови анђели: „Деца ми дају мир и енергију“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала