Спутњик на лицу места у Ници: Још видљиви крвави трагови страшног злочина

© REUTERS / Pascal RossignolДечија колица на месту терористичког напада у Ници, 15. јул 2016.
Дечија колица на месту терористичког напада у Ници, 15. јул 2016. - Sputnik Србија
Пратите нас
„У Ници влада ванредно стање, улице су преплављене полицијом и војском“, овако Радомир Аничић, лекар из Београда, за Спутњик описује како изгледа француски град након терористичког напада који је однео готово 90 живота.
Француска напад - Sputnik Србија
Напад у Ници: Рат и освета за агресивну западну политику

На улицама Нице туга, неверица, страх, а потресни призори из Француске обишли су свет.

„У тренутку напада на променади је био огроман број људи, а остаци злочина виљиви су и сада јер полиција још увек врши увиђај. Са улице ништа није склоњено, виде се остаци одеће, ципела, накита, крваве рукавице и завоји… Присутан је велики број страних и домаћих новинара и телевизијских екипа. У Ници влада право ванредно стање, а ангажоване су и војска и морнарица, која се види са обале“, каже српски лекар. 

Изрешетан камион терористе у Ници - Sputnik Србија
Нападач Мухамед је из Нице (фото)

У тренутку напада Аничић се, на срећу, налазио у градићу на 20 километара далеко од Нице, где се такође славио Дан пада Бастиље, француски национални празник. Како каже, оно што се могло видети на телевизији је да се све одиграло у десетак минута, и да су све службе града за хитну медицинску помоћ одмах изашле на лице места, али је, нажалост, био велики број повређених људи и деце.

„Срећа у несрећи је што је Ница град са јаким медицинским центрима, па је помоћ могла да буде адекватно пружена и у најкраћем могућем року“, објашњава Аничић. 

Он додаје да је, након напада, број пролазника на улици двоструко мањи него што је то уобичајено за ово доба године и врх сезоне на француској ривијери, када је Ница обично препуна.    

© Sputnik / Радомир АничићПолиција Француске блокирала улицу у Ници
Полиција Француске блокирала улицу у Ници - Sputnik Србија
Полиција Француске блокирала улицу у Ници

„Главне улице којима се туристи крећу су полупразне, променада је затворена за саобраћај, приметан је велики број полицајаца, а мислим да ће оваква атмосфера потрајати и наредних дана. Ово је велики ударац за Француску, имајући у виду да се у новембру десио терористички напад у Паризу, а велики је проблем и то што је ово акт домаћег тероризма, јер је нападач био Француз туниског порекла“, објашњава Аничић.

© REUTERS / Радомир Аничић Др сци.мед Радомир Аничић специјалиста гинекологије и акушерства и ПР ГАК "Народни Фронт"
Др сци.мед Радомир Аничић специјалиста гинекологије и акушерства и ПР ГАК Народни Фронт - Sputnik Србија
Др сци.мед Радомир Аничић специјалиста гинекологије и акушерства и ПР ГАК "Народни Фронт"

Он подсећа да је у Француској велика популација људи који воде порекло из Северне Африке — Туниса, Марока, бивших француских колонија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала