Десет врлина идеалне жене

Пратите насTelegramOdyssey
Ако упознате жену која је интелигентна, помало шашава, зна шта жели и није јој проблем да покаже своја осећања и љубав — немојте да је пустите да оде из вашег живота.

Ово су особине „идеалне жене“.

1. Лепа је

Заљубљени пар. - Sputnik Србија
Наука доказала: Љубав је универзални лек

Није поента у пропорцијама 90-60-90, јер је опште познато да је лепота у очима посматрача, а људи који су нам драги инстинктивно су нам и лепши. Ипак, ако за партнерку не сматрате да је лепа, то би могло да донесе проблеме у будућности — након неколико година и проласка почетне страсти вашу би пажњу могле да заокупе друге жене и оно што не можете да имате, па су физичка компонента и привлачност заиста нужне за однос.

2. Паметнија је од вас

То не мора нужно да значи да има већи коефицијент интелигенције од вас, већ да сматрате да је она паметна, а у неким стварима и мудрија и зрелија од вас. Фактор дивљења снажно је повезан и са тим колико ценимо некога у љубави, односно с поштовањем које у старту имамо. Такође, треба вам неко ко ће вас водити у тренуцима слабости, рањивости…

3. Има добро срце

Иако звучи као фраза, препознати некога ко заиста има добро срце није тако тешко као што се чини. Таква жена је драга, заболеће је неправда према другима, бринуће се о својим ближњима и трудиће се да им угоди, саосећаће са другима и покушаће да разуме мотиве људи…

4. Помало је шашава

Девојка са паметним телефоном. - Sputnik Србија
Крај клиначког „мувања“: Инстаграм убија романтику

Живот је понекад тежак, а понекад је напросто монотон и предвидљив. Ако вам неко у самом почетку односа није занимљив или не може да вас изненади, мале су шансе да ће то чинити цео живот. Партнерка која је луцкаста и не боји се то да буде, забаван је животни партнер који ће знати да вас насмеје, с ким ћете моћи да будете спонтани…

5. Воли вас свим срцем

Ово је далеко најважнија врлина жене коју треба да имате крај себе целог живота. Права и дуготрајна љубав није нешто што се може одглумити, али ни прикрити. Открива се у њеном погледу, начину на који вас додирује, брине, саветује. Мушкарци су, по правилу, у љубави мало егоистичнији, јер је код жена биолошки развијенија та брижна страна, па они које је жена барем једном у животу истински волела то добро знају.

6. Компромис јој није стран

Људи имају тенденцију да буду тврдоглави, у једнакој мери и мушкарци и жене. Волимо и навикли смо да су ствари онакве какве желимо док смо сами, али у вези се то све мења — људи морају да се прилагођавају једни другима. Ако желите да имате стабилан и срећан однос, осим вашег труда, потребна вам је и жена која је вољна да разговара, да се договара и да пристане на компромис.

7. С њом се осећате као „код куће“

Брак-илустрација - Sputnik Србија
Младенци у Србији — Јозеф и Јозефина К. у процесу

То осећање је нешто што се тешко може описати речима, оно је слично осећању као када дођете кући после далеког пута и осетите мирис омиљеног јела који вам је спремила мама. Друге жене могу бити привлачне, али тек са реткима ћете добити такво јединствено осећање припадности и спонтаности.

8. Зна шта жели

Сваки човек мора да има своју покретачку енергију, неки циљ који га тера напред, а мења се кроз животна раздобља и ситуације. Жена која зна шта жели право је благо које би требало ценити, јер је то показатељ независности, изграђене личности и свега оног што је нужно да би била зрела, а као таква и добар животни партнер.

9. Снажна је, али и женствена

Љубавни пар - илустрација - Sputnik Србија
Водите љубав, не радите прековремено!

У односу је изузетно важно да жена зна да каже ако јој нешто не одговара, јер су ствари које се гутају и трпе мине на које ћете неминовно налетети. Такође, жене које имају снажне ставове и мишљења неко су кога ћете увек поштовати, али она права за вас је храбра као лавица ако то жели да буде, а да при томе нимало не губи од своје женствености и нежности.

10. Добра пријатељица

Жена која има 20 најбољих пријатељица је она која зависи од туђег мишљења и не зна да буде самостална, али жена која нема ниједну праву пријатељицу је неко ко ни сама не зна да буде пријатељица. Управо гледањем у жену и њена пријатељства, односно енергију и топлину коју улаже у тај однос, можете објективно проценити каква је или каква ће бити према вама, наравно под условом да вас воли.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала