Крвави март: Поражавајући биланс америчке политике у Сирији и Ираку

© AP Photo / Ian Jones/POOLАмеричка војска
Америчка војска - Sputnik Србија
Пратите нас
Пентагон је у марту имао највеће губитке од почетка операције против ДАЕШ-а у Сирији и Ираку. За месец дана, у овим земљама је погинуло осам америчких војника, пише портал „Милитари“.
Конвој америчких оклопних возила у сиријском Манбиџу - Sputnik Србија
Амерички генерал: САД не могу саме да се боре против ДАЕШ-а

Амерички специјалац је погинуо приликом експлозије бомбе кућне израде у Манбиџу, док је још осам рањено. На западу Ирака се 15. марта срушио амерички хеликоптер и у паду је погинуло свих осам чланова посаде.

Операција коалиције коју предводе САД под називом „Непоколебљива одлучност“ почела је 8. августа 2014. године. Од тада, према подацима Пентагона које је навео портал, погинуло је 59 америчких војника, од тога 13 у борбама, а остали у различитим инцидентима. До марта 2018. године „најсмртоноснији“ месец је био август 2017. године. Тада је погинуло четворо војника. Почетком марта је објављено да САД нису искључиле нову интервенцију у Сирији како би „казниле“ владу Башара ел Асада.

Раније је председник САД Доналд Трамп објавио да ће се америчке снаге повући из Сиријe, позвавши се на пораз ДАЕШ-а и потребу да се бране америчке границе и изгради „урушена“ инфраструктура.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала