Вулин честитао Хандкеу: Од великих сте добили Нобела, од Срба награду за храброст

© Tanjug / Тања ВаличАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар одбране Александар Вулин честитао је Петеру Хандкеу на добијању Нобелове награде, поручивши да је „од моћних добио награду за приповедачку вештину, а од Срба награду за храброст“.

Вулинову честитику преносимо у целости. 

„Мало је награда у које се уложило више, а вратиле су мање. Нобелов комитет награду је наређеним изборима учинио, по правилу, најавом годишње политике великих и симболом годишње послушности малих. А пошто свако правило има своје изузетке, вест да сте Ви постали добитник Нобелове награде за књижевност, потврдила је да врлина, као и вода, увек некако нађе свој пут и да борба за право на слободу и избор није ни решена ни узалудна.

Не знам да ли ће истине које сте говорили о злочинима над Србима сада бити мање нападане и осуђиване, али знам да Вама Нобелова награда није била потребна да би истину рекли и због ње страдали. Свет ће у Вама, са правом, видети победника, а Срби са не мањим правом, саборца који им није дао да буду поражени. Запад ће Вас видети као великог писца, Срби ту неће имати шта да кажу, јер пре него што су Вас читали, Срби су Вас видели као великог човека.

Од великих сте добили награду за књижевност, од Срба сте добили награду за људскост. Од моћних сте добили награду за приповедачку вештину, од Срба награду за храброст. Од богатих сте добили награду за јасноћу мисли, од Срба награду за саучешће у патњи.

Драги нобеловче, изаберите које су вам награде вредније и драже“, наводи се у честитки министра одбране Александра Вулина коју је упутио Петеру Хандкеу, добитнику овогодишње Нобелове награде за књижевност.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала