Енглески медији: Хитлер планирао да освоји СССР помоћу „шестог чула“

Пратите насTelegramOdyssey
Вођа Трећег рајха Адолф Хитлер искрено је веровао да ће му „људи који су природно надарени шестим чулом“ помоћи више од бројних метеоролошких служби Вермахта, пише „Гардијан“.
Хитлер је сматрао да је немогуће научити прогнозирање времена. Када је то и јавно рекао 1941. године, Немачка је напала Совјетски Савез и управо су јој временски услови постали један од главних проблема у планирању војних операција.

У чланку се напомиње да је Хитлер искрено веровао да су за предвиђање временске прогнозе потребни урођени таленат и посебна спретност, па је одлучио да створи посебан тим „прогнозера времена“, сељака који ће му рећи о свим својим предвиђањима.

Адолф Хитлер - Sputnik Србија
„Фирер је био свуда“: Како је Хитлер био у затвору у Москви и служио у америчкој морнарици

Фиреров план на крају није спроведен. Истовремено је успео да дубоко разочара научне метеоролошке службе Вермахта, јер се бавио интуитивним приступом. Научници су имали метеоролошке бродове, метеоролошке станице на Арктику и 12 авиона за метеоролошка истраживања.

„Потребни су нам људи који су природно надарени шестим чулом, који живе у природи и у хармонији са природом, без обзира на то шта знају о изотермама и изобарама“, наводи „Гардијан“ речи вође Трећег рајха. 
Адолф Хитлер - Sputnik Србија
Тајна операција „Архив“ — каква је судбина Хитлерових посмртних остатака

Све што се догодило на крају је довело до тога да је немачка војска била неспремна за мраз који је у октобру био на територији СССР-а. Војници нису имали зимске униформе, а накнадне потешкоће и губици указивали су на то да интуиција није довољна.

Подсетимо, америчка аукцијска кућа је 2012. године ставила на аукцију здравствени картон Адолфа Хитлера, његов кардиограм, рендген и белешке лекара. Након проучавања ових докумената, лекари су били запањени, он је узимао најјаче психостимулансе и тешке дроге, међу којима су били кокаин, перветин и хероин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала