Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Сензација, драма и наставак „рата“ – Осака испала, па изиграла новинаре /фото/

© AP Photo / Seth WenigЈапанска тенисерка Наоми Осака током Олимпијских игара
Јапанска тенисерка Наоми Осака током Олимпијских игара - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Пратите нас
Јапанска тенисерка Наоми Осака, друга тенисерка света и четворострука Гренд слем шампионка, испала је у осмини финала Олимпијских игара у Токију.
Осака је била вероватно главни фаворит за освајање Игара, што због свог квалитета, што због тога што игра на домаћем терену.
Ипак, од ње је веома лако била боља Чехиња Маркета Вондрушова са 6:1, 6:4, после само једног часа и десет минута борбе.
Вондрушова је одиграла јако смирено, чекајући грешке противнице којих је било у изобиљу – чак 31 неизнуђена за само 17 гемова.
Двадесеттрогодишњакиња која је одрасла у Америци је у прва два меча прошла доста лако, тако да је овај резултат и због тога био изненађујући.
Било како било, Вондрушова је заказала четвртфинални дуел са бољом из окршаја Бадосе и Подороске, а Осака се запутила на конференцију за медије.
А, онда...
Иако је свима било добро познато да је Осака недавно одустала од Ролан Гароса после првог кола, а онда и од Вимблдона, након што јој је запрећено јер је одбила да се појављује на конференцијама за медије.
О тој томе се говорило опширно и детаљно, а Осака је у међувремену решила да сними документарну серију о себи, напише колумну, да неколико интервјуа, изађе на насловној страни часописа – и постане прва тенисерка која је икада запалила Олимпијску ватру.
У Токију се очекивало да, упркос менталним потешкоћама које је признала да има и страху од новинара после пораза, дође на све прес-конференције, највише због тога што се турнир одржава у њеној земљи.
Новинари у Токију су је уредно чекали после меча са Чехињом, али, како је јавио британски новинар Тумаини Карајол, она је отишла споредним путем и избегла микс-зону.
Представници медија су мислили да се Осака неће појавити пред њима, али је дошло до велеобрта.

„Након што је микс-зона била скоро па напуштена и речено је да је отишла, Наоми Осака се вратила да одговори на неколико питања, у себи одговарајуће време“, написао је Карајол, алудирајући на то да је Јапанка заварала новинаре.

Осака је у кратким цртама истакла да је имала јако тешку недељу која јој није помогла у борби против својих проблема, те „да јој је драго да није изгубила у другом колу.
Где ће следеће учествовати није познато.
Подсетимо, наредни велики турнир који је на програму је УС опен, који је 22-годишњакиња из Осаке освојила двапут и на којем је актуелна шампионка.
Јапанска тенисерка Наоми Осака - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
Облак депресије над Паризом – ко је ђубре, где је била грешка и шта мисли Ђоковић?
Јапанска тенисерка Наоми Осака током Аустралијан опена 2020. - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
„Новак Ђоковић, Мајкл Фелпс, Мишел Обама...“
Јапанска тенисерка Наоми Осака по доласку на Аустралијан опен - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Бура у Паризу не јењава – јавила се и Американка због које је депресија почела
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала