- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Можда није требало да будем на Дудиној сахрани“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСахрана Дуде Ивковића
Сахрана Дуде Ивковића - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
Пратите нас
Кошаркашки стручњак из Словеније Јуре Здовц изјавио је у интервјуу за грчке медије да можда није требало да се појави у Београду на сахрани легендарном Душану Дуди Ивковићу.
Велики и непоновљиви Дуда Ивковић био је селектор Здовцу у репрезентацији Југославије која је освојила златну медаљу на Светском првенству 1990. године, као и на ЕП 1989. и 1991, а ту је и сребро на Олимпијским играма у Сеулу 1988. године.
Једно од најболнијих сећања које Јуре Здовц памти, а везано је за Ивковића јесте Европско првенство у Риму, непосредно пред распад СФРЈ, када је од Здовца тражено да напусти тим, због чега је решио да покуца на Дудина врата у хотелу.
Због тога је искусни тренер, некада сјајни кошаркаш, поручио у разговору за грчку Газету да му је част што је дошао на последњи опроштај од Ивковића, али да му ту можда није било место.
„Све се одиграло јако брзо. Нико није знао да долазим на сахрану осим Жарка Паспаља. Када сам стигао на гробље са супругом, видео сам Жељка, Влада и Даниловића, пришао сам им и сео са њима. Обрадовић се изненадио када ме је видео. После нам је неко пришао и рекао да би било лако да ми однесемо Дуду у његову последњу кућу. Дино се такође појавио у последњем минуту. Нисам знао у том моменту да постоји симболични моменат у целој причи. Рећи ћу вам нешто, рекао сам то и супрузи. Можда није требало да будем тамо јер сам напустио репрезентацију Југославије. У сваком случају, била ми је част бити тамо, са моји старим пријатељима. Било је то последње збогом тренеру“, изјавио је Здовц за грчку Газету, додајући да пуно дугује Ивковићу јер му је променио живот.
Иван Паунић - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2021
СПОРТ
„Клинац си, треба да играш против Шпаније, а он прекине тренинг и каже – 'ајмо на кафу!“
Сахрана Дуде Ивковића - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
СПОРТ
Величанствен испраћај Душана великог /фото/
Комеморација Душану Дуди Ивковићу у Народној Скупштини Србије - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
СПОРТ
Жељко и Дуда су имали једну малу тајну /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала