- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Форин аферс: Америка много греши што потцењује Русију

© REUTERS / Maxim ShemetovЗаставе Русије и САД
Заставе Русије и САД - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2021
Пратите нас
Руководство САД погрешно верује да се на међународној арени треба фокусирати на Кину и надати се на пад утицаја Русије, пише „Форин аферс“.
„Вашингтон треба да престане да мисли да је Русија сатерана у ћошак. Њено руководство се тако не понаша, напротив, Кремљ себе види као центар моћи у региону и активним играчем у свету“, пише Мајкл Кофман и Андреа Кендал-Тејлор.
По мишљењу аналитичара, Русија одавно није оно што мисли амерички естаблишмент – слаба – већ се претвара у „трајну силу“. Привреда јој је много снажнија, него што се чини, људски потенцијал се приметно побољшао за последњих 30 година. Уз то, војне технологије Русије су увек биле на озбиљном нивоу, а у сфери нуклеарних (технологија), Москва је одавно главни противник Вашингтона.
Кофман и Кендел-Тејлорова су забринути јачањем сарадње Русије и Кине.
„Њихов заједнички утицај на међународној арени могао би бити много већи, него да су деловале појединачно, што ће умножити изазове за САД“, нагласили су они.
Кофман и Кендал-Тејлорова предлажу Вашингтону да повећа значај Русије у својој спољној политици, повећа војне расходе на борбу против Москве, као и да очува руски правац као један од главних приоритета за НАТО.
Војна парада посвећена 69. годишњици победе у Другом светску рату - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Амерички медији: Русија је спремнија за сваки рат, него САД и НАТО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала