- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Рампа за ОХР из Српске: „Заповедни начин је неприхватљив“ /видео/

© YouTube/BN TV INFO / printscreenСедница парламента Републике Српске
Седница парламента Републике Српске - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
Пратите нас
Потпредседник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић рекао је да представницима ОХР није дозволио да присуствују сутрашњој посебној седници Скупштине о враћању надлежности одузетих Републици Српској.
„Канцеларија ОХР послала је служби Народне скупштине обавештење да ће њихов представник присуствовати седници. Напомињем да то није био ни захтев, ни молба, већ обавештење. Као председавајући, обавестио сам их да им то није дозвољено“, рекао је Шулић.
Шулић напомиње да је за њега недопустиво да ОХР или било која друга канцеларија на овај начин комуницира са Народном скупштином.
„С обзиром на чињеницу да у БиХ не постоји високи представник, па самим тим и његова канцеларија не видим било какав основ за њихово присуство посебној седници. Осим тога, само обраћање Народној скупштини у императиву је нешто што не могу прихватити“, рекао је Шулић.
Председавајући Народне скупштине је истакао да је представницима Канцеларије Европске уније дозвољено присуство седници.
„Представници Канцеларије ЕУ су се обратили Народној скупштини, уз пуно уважавање, молбом да присуствују седници и ми смо им то дозволили. Република Српска уважава ЕУ и спремна је на разговор са свима који уважавају Републику Српску. Драго ми је што ће представници Канцеларије ЕУ моћи да присуствују овој важној седници“, нагласио је Шулић.
Шулић је рекао да ће медији из Републике Српске директно преносити седницу и да запосленици бивше канцеларије високог представника могу, као и сви остали грађани, на тај начин пратити пренос скупштине, преноси РТРС.
Милан Благојевић, професор уставног права и аутор књиге Криминал охаеризма - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
РЕГИОН
Потези ОХР незабележени у историји: Српска пред жестоким опструкцијама – жели ли неко оружани сукоб
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2021
РЕГИОН
Додик: Велики елиминисали ОХР, тужићемо Шмита /видео/
Трибина Република Српска - враћање отетих уставних надлежности - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
РЕГИОН
Српска пред важном одлуком: Хоће ли успети да врати отето
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала